• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Борисов няма да наказва депутатите, заснети в ОИК-София

Борисов няма да наказва депутатите, заснети в ОИК-София

София /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов няма намерение да наказва депутатите Станислав Иванов и Иван Божилов, които бяха заснети от фотографи и оператори в зала "Универсиада" при преброителите от Общинската избирателна комисия в София.

"Те не са били вътре в залата, за да ги наказвам", заяви Борисов пред журналисти, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

На въпрос дали е редно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, след като самата тя каза, че Народното събрание няма място на предизборни прояви, той отговори: "Защо да не ходи? Всички ходят и тя е започнала да ходи сигурно заради тях. Кои не ходят?".
Премиерът изрази надежда, че вторият тур на изборите тази неделя ще бъде по-добре организиран от първия. "Искам още веднъж да кажа, че притесненията и това което се получи на практика, е само заради изборите "2 в 1". По този начин обаче спестихме на данъкоплатците минимум 18 млн. лева.


"Питайте читалищата колко ще се радват, ако могат да вземат 1-2 милиона. Затова го правим, за да спестим пари", каза той, след като присъства на дарение на книги на стойност 1 млн. лв. в полза на всички 3200 читалища в България.

На забележка от медиите, че заради лошата организация много хора не са успели да гласуват, Борисов каза: "Да се надяваме, че този път всички ще излязат по-навреме и ще могат да гласуват".

По повод исканията за касиране на вота Борисов заяви: "Нека излязат резултатите да видим колко са били недействителните бюлетини. Недействителна е и тази, при която е задраскано името или е излязъл химикала от квадратчето, празната бюлетина също е недействителна. Да видим процентно, средно са се движили през годините 7-8%. Нека видим колко са и тогава ще отговорим на този въпрос".

Журналистите информираха премиера, че по данни на ЦИК недействителни са около 230 000 бюлетини или близо 7%. "Значи са колкото на всички избори досега", отговори той. "Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет нямах нито представител в ЦИК, нито в "мик" и не съм се оплаквал. А сега всички партии имат представители и те се подписват в протоколите", допълни той. "Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя за тях", каза още Бойко Борисов.
/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шменти -капелите на Тиквата нямат край! Какво да го правиш,олигофренчето,такова си е. Лошото е че има много идиоти които му ръкопляскат и му се радват.

28.10.2011 17:36:45

Петя

Борисов : няма да наказва депутатите, заснети в ОИК-София, ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ!

28.10.2011 15:09:53

Анонимен

Е как ще ги наказва като той ги е пратил нарочно там със задача?!

28.10.2011 13:33:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.