• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Евродепутатите Андрей Ковачев, Евгени Кирилов и Станимир Илчев изпратиха писмо до Европейската комисия относно заснемането на филм в съседна Македония

Евродепутатите Андрей Ковачев, Евгени Кирилов и Станимир Илчев изпратиха писмо до Европейската комисия относно заснемането на филм в съседна Македония

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Андрей Ковачев от Групата на ЕНП(ГЕРБ), Евгени Кирилов (ПЕС) и Станимир Илчев (АЛДЕ) изпратиха протестно писмо до еврокомисаря по разширяване и политиката на добросъседство Щефан Фюле в навечерието на предстоящата интерпарламентарна среща ЕС-БЮРМ в Скопие, предадоха от пресцентъра на евродепутата Андрей Ковачев.

То е в отговор на безпокойството на граждани и неправителствени организации от възможно допълнително увеличаване на напрежението между нашите две съседни страни чрез изопачаване на историята. В началото на месец октомври тази година редица медии разпространиха информация за започналите в Република Македония снимки на международната филмова копродукция "Трето полувреме".

Според достъпната информация, действието се развива по времето на Втората световна война, като сценарият ясно показва, че се търси насаждане на омраза срещу България. Филмът е обявен за проект от национален интерес за македонската държава, поради което македонското правителство е осигурило 1 млн. евро, или близо половината от бюджета на филма.

В писмото си българските евродепутати посочват, че подкрепата на македонската държава за този филмов проект е в пряк разрез с текстовете на две резолюции на Европейския парламент, оценяващи напредъка на Република Македония по пътя й към членство в Европейския съюз. Депутатите настояват европейския комисар Щефан Фюле да постави въпроса за използването на езика на омразата към България в този филм в официалните си контакти с македонските институции по повод процеса на присъединяване на Република Македония към Европейския съюз.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мунчо

Говоря на продажните ни правителства! Ха сега вървете и се избийте да бързате да гласувате за приемането на Македония в Е.С. Те ни мразят и ненавиждат,винаги се ебават с нас, и ни плюят винаги когато могат а вие се правите че дъжд вали! Изменници,хора без национална гордост и самочувствие!

28.10.2011 18:24:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.