• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Посланик Иван Станчов за каузата на българската култура

Посланик Иван Станчов за каузата на българската култура

София /КРОСС/ "В момента се намирам във Варна и след малко тръгвам за Търговище, където ще имам лекция, а утре сутрин съм в Русе", така започна интервюто на посланик Иван Станчов за предаването "Нашият ден" на програма Христо Ботев при Българското национално радио.

"Във Варна ние предоставихме дома си за деца с увреждания. Казва се “Карин дом”. Този дом на благотворителността направихме по конкретен повод, свързан със семейството ни. Покрай наша братовчедка разбрахме сложността на проблемите на тези деца и решихме да помогнем. Семейството реши,че ако държавата ни върне дома, ще направим нещо по този проблем. Така стана “Карин дом”.

Така децата се подготвят да станат по- независими.

Сега изнасям лекции за благотворителност в различни български градове. Във Варна залата беше пълна. Имаше много добри въпроси. Добре е хората да си говорят на такава тема, въпреки трудния живот. Като си помисля, ние винаги сме в криза, но считам, че сме щастливци, защото страната ни е невероятно богата и много красива. Трябва да гледаме по-далече. Парите са важни, но ние имаме огромни човешки богатства около нас. Благотворителността е и един лев предоставен на нуждаещите се и българите доказват, че разбират това.

Наскоро получих награда от Асоциацията на българските училища в чужбина, което беше голяма чест за мен. Церемонията беше в българското посолство в Лондон. Имах щастието с приятели българи да реорганизираме училището, което трябваше да закрием заради бюджета. Не го направихме. Сега има две училища в Лондон,има в Париж, в Бостън, в Лос Анжелис. Тези училища не са приети от нашето министерство като официални, което аз намирам за голяма грешка.

В момента има много българи извън страната и те имат нужда от български училища. В момента нашата държава няма политика към българската диаспора. Надявам се да се видим с министъра на външните работи г-н Младенов и да говорим по този повод.Важно е и министрите на образованието и културата да се замислят по този въпрос. Важно е и министрите на образованието и културата да се замислят по този въпрос. Това е проблем, който трябва да реши МС", уточни Станчов.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.