• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Премиерът откри пътен възел „Скобелева майка“, завършен 6 месеца предсрочно

Премиерът откри пътен възел „Скобелева майка“, завършен 6 месеца предсрочно

Пловдив/КРОСС/ Пловдив има нова входно-изходна артерия, след като бе пуснато движението по транспортния възел „Скобелева майка". Това стана в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов на 28 октомври 2011 година.
Само за 12 месеца, вместо за предвидените 18, фирма „Пътища Пловдив" успя да изгради съоръжението. То е част от мащабен проект за построяване на Южен обходен път на Пловдив и улеснява трафика към Хасково и ГКПП Капитан Андреево на границата с Турция.
Изпълнихме обещанието си да съкратим срока с 6 месеца, заяви изпълнителният директор на „Пътища Пловдив" инж. Ангел Коджаманов при откриването на огромния надлез. Първата копка бе направена на 31 октомври 2010 г. от министър-председателя Бойко Борисов и още тогава фирмата се зарече финалът да е след една година.
Радвам се много, стана прекрасен пътен възел, подчерта премиерът Борисов, който бе сред официалните гости на тържеството сега. Той припомни, че „Пътища Пловдив" в момента е подизпълнител на един от лотовете на автомагистрала „Марица", и призова екипите да отидат там веднага след празненството.
Това е наистина прекрасно съоръжение, което има аналог само в Стара Загора и в София, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Попова. Новият пътен възел коренно променя облика на входа на Пловдив, подобрява транспортните комуникации и безопасността на движението в района, каза Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура", която е възложител на строежа. Неговата стойност е 8.7 млн. лева, а още 3.2 милиона са дадени за изграждане на пътните връзки, осигуряващи достъп до Асеновград, автомагистрала „Тракия" и Свиленград. Финансирането бе осигурено от държавния бюджет.
С модерния пътен възел „Скобелев майка" завърши предпоследният етап от построяването на околовръстното трасе на Пловдив. През следващата година ще започне работа по последната част - шосето до Асеновград, поясни министър Попова.
На откриването на обекта присъстваха също вицепремиерът Симеон Дянков, министърът на транспорта Ивайло Московски и Христо Стоичков. Тържествен водосвет отслужи ахримандрит Арсений.
За една година фирмата изпълнител на мащабния проект разруши стария мост, построи нов жп надлез с дължина 138 метра и две пътни платна с обща ширина 26 метра. Както на останалите обекти, изградени от фирма „Пътища Пловдив", и на този настилката е от пет пласта. Най-отгоре са положени 3 000 кв. метра сплит мастик асфалт, който предпазва от износване. Под него стоят над 20 000 кв. метра асфалтобетон и повече от 10 тона други настилки. На съоръжението са монтирани 3 километра стоманена предпазна ограда, 2 700 метра бетонови бордюри, 85 пътни знака и табели.
През 2009-2010 г. „Пътища Пловдив", която е собственост на бизнесмена Георги Гергов, направи реконструкция на отсечката Карлово-автомагистрала „Тракия". Тя е работила и по няколко лота на аутобана, както и по други важни инфраструктурни проекти в Пловдивска област.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.