• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Майки заплашиха да бойкотират изборите

Майки заплашиха да бойкотират изборите

София /КРОСС/ "Събрахме се точно преди деня за размисъл, за да накараме управляващите да размислят на чий гръб живеят и се хранят. Всъщност те са длъжници на нас, а не ние на тях. От две години сме под репресията на НОИ и държавните институции". Това заявиха майки от цялата страна, които се събраха на протест пред сградата на Народното събрание, заради казуса с неправомерно дадените им детски надбавки, които НОИ ги кара да връщат с лихвите.
Майките дадоха срок утре до 20.00 ч. ръководството на НОИ да отмени всички становища, издадени преди 1 януари 2011 г., тъй като те са незаконни. Те заплашиха, че ако това не се случи, заедно със своите близки ще бойкотират втория тур на изборите и ще гласуват с празни бюлетини.
"Ако искат да им върнем парите, нека те да ни върнат осигуровките за целия трудов стаж", призоваха жените, които носeха плакати с надписи: "Признайте си грешката и спрете геноцида на деца и родители", "НОИ - Ненасищаем Обирджийски Институт" и др.
"На всички срещи с представители на държавата и институциите, кoито сме имали, те признават, че грешката е в тях и че ние нямаме никаква вина. До този момент обаче резултат няма. Единствено това решение, с което гръмнаха, че едва ли не Бойко ни дава безлихвен заем, че ни бил субсидирал. Много да ме извинява, но нищо не ми е субсидирал, нито на мен, нито на някоя майка тук. Отменили ни били лихвите. Да де, но с малкото условиe, че трябва да внесем главницата на куп", коментира Росица Иванова от Ловеч пред репортер на Информационна агенция КРОСС.
Лично аз имам 146 лева за 176 дни посещение на детето ми в ясла, но има майки с по 3-4 хиляди лева, разказа тя. "В Добрич имаше безумни казуси с по 6000 лева, но тези хора нямат никаква възможност да обикалят страната и да протестират, те не са тук", допълни младата майка.
Според нея, в страната има и много по-крайни случаи, включително това, че на някои майки са отнети всички пари, което е противозаконно. "Посягат и на социални плащания, което също по закон нямат право да правят", посочи тя.
Жените се оплакаха, че политиките на териториалните поделения на НОИ навсякъде е различни: "На един и същи въпрос дават различни отговори".
/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.