• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Росен Плевнелиев: Специален фонд ще подпомага предприемчивите и иновативни млади хора

Росен Плевнелиев: Специален фонд ще подпомага предприемчивите и иновативни млади хора

София /КРОСС/ Икономиката трябва да се преструктурира, сега задаваме посоката на нашето развитие. От еднократно раздаване на кредити, ние минаваме към икономика, базирана на истински стойности. Това каза кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев на среща с млади хора в Студентски град, посветена на темата „България 2020‘‘, съобщиха от щаба на кандидатът за президент.
Експорт, земеделие, информационни технологии, екология, туризъм във всичките му форми - това са моите тотални приоритети, каза Росен Плевнелиев. България трябва да има двигатели на растежа, които да я дърпат напред. Тези двигатели на растежа трябва да се показват именно по време на криза, каза Плевнелиев и даде за пример земеделието, което се развива със значителни темпове. Според него - перспективата е земеделието не просто да произвежда зърно, а да го изнасяме през пристанищата. Изключително бъдеще има и в информационните технологии, аутсорсинга и в машиностроенето. Всичко това може да бъде надградено. В периода на криза фармацията и индустриите, свързани с човешкото здраве, растат включително и в България. За да бъдем още по-устойчиви, още по-стабилни, в периода на следващата криза, трябва да знаем, че има отрасли, които са контрациклични. Дори и по време на криза, те се развиват. Това са всички отрасли, свързани с човешкото здраве, с храненето, коментира Росен Плевнелиев. Вярвам, че България ще адресира тази тема - фармация, развойни центрове и т.н. Всичко, свързано с технологични центрове в Европа, тепърва ще се случва.
Младежите поискаха от Росен Плевнелиев консултативен съвет към президента. Той им обеща младежката приемна на „Дондуков"2 да бъде запазена. Плевнелиев обяви идеята им с Маргарита Попова да създадат специален фонд за иновации и предприемачество на млади хора, който да подкрепя и да финансира предприемачеството и ииновациите сред младите хора. Как ще функционира фондът и дали ще бъде към министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще стане ясно по време на договарянето на следващия програмен период
Давам заявка да бъда социален президент. Искам да ме запомнят като прагматичния, динамичния президент на България в ХХІ век - каза Плевнелиев.
Плевнелиев прие идеята за създаване на награда за постижения на млади хора, постигнали успехи по академичен път. Те ще бъдат канени в Президентството, за да получат плакет или отличителен знак, с който държавата да покаже уважение към тях, каза Плевнелиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.