• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Гил Остандър: Бизнесът с имоти е повече социален, отколкото икономически

Гил Остандър: Бизнесът с имоти е повече социален, отколкото икономически

Недвижимите имоти не са работа за всеки

София /КРОСС/ В бизнесът с недвижими имоти винаги има възможности, дори и в криза, защото той е повече социален, отколкото икономически. Това каза в интервю за Информационна агенция КРОСС Гил Остандър, международно признат експерт и трейнър в областта на недвижимите имоти и продажбите.
"Дори в страните където кризата е най-тежка пазарът на недвижими имоти никога не е спирал. Дори в Атина, където има две кризи - икономическа и политическа, размирици и сълзотворен газ по улиците, хората все още правят бизнес. Продават се имоти, други се отдават под наем, но хората все още сключват сделки", посочи той.

Безрезервен оптимист, за себе си Гил Остандър казва: "Аз съм експертът по рецесиите". И разказва, че това е петата рецесия, която преживява в 40-годишната си кариера. "Това което зная, е че тя ще свърши. В историята обаче тези рецесии стават все по-дълги. През 70-те години, когато САЩ бяха ударени от много тежка криза, тя приключи за около две години и половина. През 90-те беше по-дълга - 4-5 години. Сега сме в криза вече две години и няма особени признаци за възстановяване. Така че, хората просто ще трябва се справят, да се върнат на работа и да продължат живота си. Те започват да свикват да се справят в икономическа ситуация като тази".
Струва ми се, че човешките същества са така устроени, че могат да се чувстват зле само няколко години, по-точно две, а след това отново се превръщат в оптимисти. Така че, тази криза не е икономическа, а пред всичко психологическа, посочи експертът. Няма икономическа криза, защото правителството я скри като раздаде трилиони долари, категоричен е той.
Според Гил Остандър, в Щатите има 10-15 милиона души, които не са си плащали вноските за ипотека в продължение на две години и все още никой не им е взел домовете. Банките не искат имотите им. Правителството им е казало, че не бива да пипат домовете на хората, защото не искат 15-20 млн. къщи да останат празни, а 20 млн. семейства да останат без пари на улицата. Някои от тези хора са безработни от 2 години, обясни той.
По думите му, кризата има и положителна страна, защото изчиства пазара от слабите играчи и непрофесионалистите: "Когато пазарът е силен, се появяват множество слаби играчи, които не знаят какво да правят. На тях не им и трябва да знаят, защото пазарът е силен. Когато се срине, всички тези хора бягат. Остават само тези, които знаят как се прави бизнес, как да се грижат за клиентите си".
Ключът за това да си добър агент по недвижимите имоти, според Гил Остндър, е в отличните умения с хората. Затова не от всеки може да излезе добър брокер.
"Две от моите деца са полицаи. Те не могат да продадат на никого нищо, но са добри в работата си и я харесват. Жена ми също не би могла да се справи с тази работа. Тя дори не харесва хората, които се занимават с нея, с изключение на мен... понякога. Тя е детска учителка", сподели той. И допълни: "Брокерите трябва да са добри хора, да имат умения да работят с хора, да вдъхват доверие, да са открити и много енергични. Това е много активен бизнес и е бизнес на действието. Не може да стоиш в офиса и да чакаш хората да дойдат при теб".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.