• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Спипаха 52-годишен свиленградчанин, въртял измами с продажба на царевица

Спипаха 52-годишен свиленградчанин, въртял измами с продажба на царевица

Велико Търново /КРОСС/ Извършителят на измама за продажба на царевица на стойност 67 200 лв. разкриха великотърновски криминалисти.  52-годишният А.В. от Велико Търново е ощетил свиленградска фирма с повече от 67 000 лв. В продължение на 3-4 дни от 22 до 26 октомври той е подържал в заблуждение служител на фирма със седалище в Свиленград, която искала да закупи 200 тона царевица, че е управител на фирма, с която всъщност няма нищо общо и се представял с име на човек, който е починал и обещал да предостави исканото от фирмата количество царевица на цена 280 лв. за тон. Фирмата превела необходимата сума и когато поискала да си вземе обещаната царевица се оказало, че такава просто не е договорена. По този начин причинил имотна вреда в размер на 67 200 лв.
В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, претърсвания на адреси във Велико Търново и с. Арбанаси, в резултат на които са иззети предмети и документи от значение за разследването, както и част от присвоената парична сума, а за останалата е установено, че е внесена в търговски банки. В резултат на извършените процесуално-следствени действия и проведените оперативно издирвателни мероприятия от разследващи полицаи от ОДМВР - Велико Търново, служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Велико Търново, съвместно със служители на ОДМВР - Благоевград и Хасково, като извършител на престъплението е установен А.В. от града. Същият има криминални регистрации за незаконно притежание на боеприпаси, като в момента изтърпява условно наказание лишаване от свобода в размер на 3 месеца за престъпление против реда и общественото спокойствие. Разследващите са установили, че присвоената парична сума е изтеглена от Р.М. на 36 години, криминално проявен за кражби, обсебване и хулиганство от великотърновското село Пчелище. А.В. е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Районна прокуратура в града е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поправете си заглавието. Измамникът не е от Свиленград, ами от В.Търново

01.11.2011 10:25:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.