• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Мисионери инициират молитвена кампания за далитите в Индия

Мисионери инициират молитвена кампания за далитите в Индия

Ню Делхи, Индия /КРОСС/ Евангелското мисионерско служение Gospel for Asia инициира молитва за далитите – това са индийски граждани, заемащи най-ниското стъпало в кастовата система на Индия, предаде ЕВ.

Очакването на организаторите е към молитвената инициатива да се присъединят колкото се може повече християни. Животът на далитите получи широка публичност чрез филма “Беднякът милионер”, който спечели Оскар през 2008 г. и шокира зрителите с ужасяващите кадри на деца, които прекарват живота си между бедняшките квартали и подземния свят на Мумбай.

Именно този филм е вдъхновил служителите на Gospel for Asia, които си поставят за цел да трансформират живота на повече от 300 млн. далити, които продължават да се сблъскват с дискриминация и подтисничество в рамките на индийската кастова система.

Според хиндуизма хората са разделени на четири касти – каста на свещениците, каста на войните, каста на търговците и каста на работниците. Далитите не принадлежат към нито една от тях – наричат ги пренебрежително „недокосваните”, „недосегаемите”, „нечистите”.

Въпреки че още през 2001 г. индийското общество официално се отказа от традиционната хиндуистка кастова система, от организацията Gospel for Asia са убедени, че “оттогава почти нищо не се е променило в полза на далитите”. Ниският социален статус прави живота им непоносим – трудно е да бъдат наети дори на най-унизителната и черна работа, лишавани са от свобода, живеят в бедност.

От организацията очакват повече християни да се включат в молитвата за далитите на 4 ноември т.г., когато на молитвената кауза ще бъдат посветени повече от един милион секунди. Служителите на Gospel for Asia призовават християните през следващите 12 месеца да увеличат времето си за молитва от един милион секунди на един милион минути.

"Повече от 300 млн. далити търпят подтисничеството на кастовата система в Индия”, отбелязват мисионерите, обръщайки се към християните с молба за съпричастие.  

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.