• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Хепи Хелуин

Хепи Хелуин
(Да маскираш принципите си)

,,Обществото е бал с маски, където всеки крие истинската си същност и я разкрива, криейки се." -Ралф Емерсън

Повече от месец разни хора поставяха маски на лицата си. За да ни убедят, че трябва да изберем не друг, а тях. Защото са най-добри. А ние, трябва да гласуваме. Всичко вече е ясно. Пепеляшка се събуди, а тиквите от каляската и се превърнаха в изборни бюлетини, които народа не спира да сънува. Хаосът на изборите хипнотизира болните ни мозъци. Народът се (П)Обърка! Безграничната ни алчност роди ред спорове пред щабовете на политически партии. Но народът просто си чакаше обещаното. Обещаното-измерено в пари. То в друго не знам дали се измерва.?
И така...Ние сме в един Хелуин, които се разиграва отдавна..Без час, минута и секунда..Ние сме в него и волно или неволно сме негови съучастници. Без начение цвета на политическата ни ориентация...Просто сме маскирани!
Пазарът прелива с маски на реални и въображаеми герои..Малките си ги купуват с идеята да се правят на големи. А големите с идеята да плашат себе си , че вече са Големи. Тази вечер е Хелуин. И се дълбаят едни тикви...Самият ритуал много ми напомня на търсенето на граховото зрънце...Но тук дълбаеш, все едно в собствената си глава и вадиш от пълнежа... А пълнежът в мозъците ни и без друго е станал дефицит.
Хвърляме пари за костюми и парти като, че ли с една вечер нещо ще се промени. Някой предпочитат да се маскират с две големи, и без друго им бе забранено в денят на размисъл, други ще се маскират като Батман, защото просто им се лети. Поредни искат да усетят динамиката на магическото аеро-усещане и ще си купят шоколад. Не са малко и тези, които ще се видят като вещици. С метли. Питам се толкова ли ни се иска да бъдем такива? Не себе си, а образи?
Ръка на скелет, кошничка на паяк, кървящи зъби, метли и куп шантави стоки се позиционираха по щандовете вече повече от седмица. Днес е кулминацията. Нали знаете кога пазарува българинът- в последният момент. Оборотите може и да превъртят. И навярно ще е така. Значи, някои има нужда да избяга от ежедневието и за една вечер да се чувства маскиран...
Както знаем традицията не е българска, но като, че ли това няма значение..Важен е поводът и купона! То не е като да си артист, който за първи път излиза на сцена и толкова се вълнува, че ще му се пръсне сърчицето..То е просто в търсенето на ,,хепи-енда"...Защото какво друго ни остава, ако го няма ,,хепито" , къде да си търсим ,,енда"? Много просто, ние сами си правим ,,хепито" и сами знаем как да стигнем до ,,енда"...Забравяме за ,,щастливо мастило", то не ни върши работа като на изборите. Трябва ни нещо цветно. И шаренко. За да се вижда. Понеже лицата ни не винаги прозират като изборните листи.
А утре ще почиваме.. И ще честваме денят на българските народни будители..А кой е будител днес? Ти? След снощният Хелуин? Обществото е бал с маски, където всеки крие истинската си същност и я разкрива, криейки се.

Автор: Яница Маринова

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

П.Петрова

Много добьр материал . Поздрави,много ,много ми харесва.

31.10.2011 19:59:37

П.Петрова

Много добьр материал . Поздрави,много ,много ми харесва.

31.10.2011 19:59:26

дани

ти от кога пак пишеш за крос?ама защо ли питам теб къде ли те няма:) готино коментарче, радваш Яничка:)

31.10.2011 15:59:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.