• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Безпрецедентна видеоконферентна връзка между Окръжен съд Варна и затвор в Милано

Безпрецедентна видеоконферентна връзка между Окръжен съд Варна и затвор в Милано

Варна /КРОСС/ В рамките на започналия днес наказателен процес срещу Георги Петков (по прякор „Дачи"), подсъдим по делото за атентата срещу Ивайло Паунов( Джованито) и Михаела Мирчева, организиран в бар „Сохо" във Варна през 2005 година, Варненският окръжен съд организира и осъществи безпрецедентна видеоконферентна връзка със затвора San Vitore в Милано, Италия. Именно там в настоящия момент се намира Ивайло Паунов, който е основният свидетел на обвинението, както и най-тежко пострадалият от атентата, извършен преди повече от 6 години. Без да притежава скъпа техника за видеоконферентна връзка, варненският съд близо месец и половина организира законовото и техническото обезпечаване на комуникацията с италианските магистрати. Днес двама съдии от Италия, следиха пряко разпита на българина, който продължи повече от 2 часа.

Пресслужбата на съда припомня, че покушението в бар „Сохо" във Варна бе на 13 март 2005 година. Тогава с изстрели при автоматичен режим на стрелба с автомат „Калашников" бях простреляни собственика на заведението Ивайло Паунов и Михаела Мирчева( тогава на 23 години). За разлика от момичето, което се отървало с по-лека травма на простреляния крак, Джованито е бил надупчен на 7 места по цялото тяло. Днес той припомни от Италия всички обстоятелства, свързани с последните минути преди покушението, както и последвалото възстановяване от раните, продължило няколко години в различни клиники. Той все още има олово в тялото си от куршумите, които не са били извадени. Ивайло твърди, че е видял лицето и тялото на стрелеца във фаталния ден и направи пълно описание пред съда. Разпознал го миналата година, след репортаж по телевизията, в който вижда своя атентатор. Джованито веднага съобщил за това на полицията. През 2010 година той и други свидетели на атентата са били отново разпитани. Днес Паунов бе категоричен пред съда, че именно Георги Петков(32год.) е този, който е извършил покушението срещу него и Михаела в бар „Сохо". Паунов е конституиран като частен обвинител в настоящия процес. Джованито бил особено внимателен и наблюдателен след покушение, извършено спрямо него през 2000 година, когато взривили автомобила, заедно с него. Тогава варненецът оцелял, но взел всички мерки за своята лична охрана. Пресслужбата на съда припомня и атентата срещу съпругата и двете му деца през 2009 година, които по чудо оцеляха след взрив в автомобила, поставен най-вероятно заради Паунов
Днес показания пред съда дадоха пострадалата Мирчева, както и друг свидетел на атентата, който е успял да види стрелеца, да го гони по близките улици и дори да стреля по него със законно притежаван пистолет.
Съдебният процес продължава до 3-ти ноември 2011 година включително. Повече от 20 са свидетелите, които се очаква да бъдат разпитани пред Варненския окръжен съд. Очаква се да бъдат изслушани и назначените по делото експертизи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.