• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за 1 ноември

Предстоящи събития в страната за 1 ноември

София /КРОСС/ В 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия на изтъкнати дейци на културата и общественици по повод Деня на народните будители. В 12.00 часа пред парадния вход на президентската администрация в присъствието на президента Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин ще бъде изпълнен традиционният ритуал за издигане на националното знаме.

* * *
София /КРОСС/ В 12.00 часа по повод Деня на народните будители вр.и.д.кмет на Столичната община Мария Бояджийска ще посети Алеята на класиците в Борисовата градина. На алеята с бюст-паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, д-р Петър Берон, Георги С. Раковски, Константин Величков, Нешо Бончев, Димчо Дебелянов, Димитър Талев ще бъдат поднесени цветя. В инициативата ще се включат ученици от столични училища, чиито патрони са народни будители.

* * *
София /КРОСС/ В 10.00 часа ще се проведе заседание на ДКЕВР.

* * *
София /КРОСС/ В 10.00 часа във фоайето на втория етаж на Столичната библиотека на площад „Славейков" ще бъде открита официално Европейска седмица на доброволчеството за библиотеките. Организатори са Представителството на Европейската комисия в България и Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА).

* * *
София /КРОСС/ От 10.00 часа в сградата на МИЕТ на ул. "Триадица" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще се срещне с министъра на водните ресурси на Алжирската демократична и народна република Абделмалек Селлал.

* * *
София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на ИДЕС, ул. „Искър" №22, ет. 2 председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров, председателят на УС на Института на вътрешните одитори Людмил Спасов и председателят на УС на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) Бойко Костов ще подпишат споразумение за сътрудничество.

* * *
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Централно фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба „Почит към Пенчо Славейков. Сто години от дейността му като директор на Националната библиотека". От 10.00 до 15.00 часа Националната библиотека обявява Ден на отворените врати.

* * *
София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на ГД „Охранителна полиция" на бул. „Мария Луиза" № 114-Б ще се проведе пресконференция по повод началото на акция „Светлина".

* * *
София /КРОСС/ В 12.30 часа в централата на СДС на ул. „Г.С. Раковски" ще се проведе пресконференция след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.

* * *
София /КРОСС/ В 15.00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер") ще се проведе пресконференция в рамките на конференция на децата и младите хора с диабет на тема: „Международни препоръки в лечението на захарния диабет и настоящи проблеми в лечението на пациентите в България".

* * *
София /КРОСС/ От 11.00 часа в "Червения салон" на Гранд хотел България министър Сергей Игнатов ще присъства на бизнес закуска за създаването на "Общество за лоялност".

* * *
София /КРОСС/ В 13.00 часа зам.-кметът на Столичната община Албена Атанасова ще присъства на първа копка на Общностен център за деца и семейства в район Слатина, ул. "Александър Момчев" № 2, сградата на ОДЗ 65 „Слънчево детство".

* * *
София /КРОСС/ От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе 15-ото юбилейно издание на годишните награди за върхови постижения в музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира 2011".

* * *
Разград /КРОСС/ В 10.30 часа в ОД на МВР - Разград ще се проведе пресконференция по повод началото на акция „Светлина".

* * *
Пловдив /КРОСС/ От 14.00 часа в Многофункционален социален център БЧК- Пловдив министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров ще предоставят храни на социално слаби хора по програма „Благотворителност".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.