• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8008
  •  GBP / BGN 2.2862
  •  CHF / BGN 1.9796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Инициативен комитет иска касиране на вота в община Белица

Инициативен комитет иска касиране на вота в община Белица

Белица /КРОСС/ В град Белица местни жители и загубилият изборите за кмет Хасан Илан създават инициативен комитет с искане за касиране на вота в общината и обявяването му за невалиден от Благоевградския административен съд. В комитета ще влизат всички, които имат конкретни доказателства, че е имало купуване на гласове и не са съгласни с резултатите от гласуването, които определиха Ибрахим Палев от ДПС за кмет за още четири години, предаде БНР. Протестът не е етнически, категоричен е загубилият кандидат Хасан Илан.

 

Хората в Белица все още се страхуват да свидетелстват, но само до обяд повече от 600 жители на общината се подписаха в подписката, представена пред общинската администрация. Жителите на града са категорични, че няма да пуснат  избраният за трети мандат кмет, докато Административният съд не се произнесе. Те са недоволни, че вотът е определен от гласуващите в селата и искат ново административно деление, при което Белица да премине към Разлог. Сред исканията им са още нов вот, независими наблюдатели от Европа и правото сами да определят кой да ги управлява.

Белица се вдигна на бунт срещу изборната победа на досегашния кмет от ДПС Ибрахим Палев. В понеделник в града пристигнаха полицейски подкрепления от Банско и Разлог. Агентите на ДАНС провеждат непрекъснато разговори с представители на двете страни, за да не се стигне до ексцесии и до повишаване на напрежението.

В  нощта, когато се разбра, че Палев печели само със 141 гласа преднина, около 200 жители на града атакуваха офиса на ДПС. Набит бе и лидерът на БСП в общината Лазар Банков, а само бързата намеса на охраняващите ОИК двама полицаи го спаси от по-тежки травми. Хората са убедени, че изборите са манипулирани от партията на Ахмед Доган. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.