• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Местан: Не знаех, че и президент, и премиер живеят в "Бояна"

Местан: Не знаех, че и президент, и премиер живеят в "Бояна"

София /КРОСС/ Не знаех, че и президентът, и премиерът живеят в резиденция "Бояна". Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод нелепата история от миналата седмица, при която вместо при президента гардовете на НСО го завели при премиера. Случката се разиграла в резиденция "Бояна", а достояние на народа я направи лично министър-председателят Бойко Борисов в сутрешния блок на БТВ днес, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"Аз се смятам за достатъчно скромен политик, не съм толкова добре запознат с коридорите на властта и няма как да знам, че резиденция "Бояна" е дом и на българския президент, и на българския президент", каза той.
Местан разказа, че е трябвало да се срещне с държавния глава Георги Първанов по негова покана. миналия вторник в 9.15 ч. Това било второто му посещение в резиденцията и затова се насочил към познатия му вече вход. Служителите на НСО го проверили, както е по протокол и го помолили ли да изчака. Само, че чакането се проточило 15 минути. "През това време имаше някакви обаждания от кабината на охраната и някъде към 9.30 отвориха портала и паркирахме на вътрешния паркинг. След това служител на охраната ме въведе в една къща. След още малко чакане пред мен се появи премиерът на Републиката", разказа патилата си зам.-председателят на ДПС. "Признавам, че наистина изпаднах в много конфузна ситуация и както самият той сутринта каза в ефир - аз наистина изпаднах в леко вцепенение. След поздрава казах нещо от рода на: "Извинете г-н Премиер, явно има някакво недоразумение. Аз нямам среща с Вас, а срещата ми е пи президента Първанов". Той каза: "Няма нищо, случват се такива неща", сподели Лютви Местан.
След като в крайна сметка стигнал при държавния глава той го информирал за случилото се и поискал обяснения за действията на охранителите от НСО.

Според Лютви Местан, гардовете на портала звънят на два вътрешни телефона - на охраната на премиера и на президента. "Нямам обяснение защо служителят от охраната е звъннал при премиера, вместо при президента. Би трябвало да има списък кои от гостите на кого са", каза той.
Местан обясни, че е недоволен от "недопустимия начин", по който Борисов е разказал цялата история в ефира на БТВ тази сутрин. "Той използва гафа на собствените си служители, за да обслужи чрез мен своите политически внушения", коментира зам.-председателя на ДПС.
Пред медиите той прочете открито писмо до Бойко Борисов, в което призовава премиера да му се извини "в името на мъжката хигиена, която е дължима независимо от политическите различия между двамата".
Аналогично писмо Лютви Местан е изпратил до президента, в което го моли да провери защо се е стигнало до гафа, кои са отговорните лица и каква отговорност ще им бъде потърсена. "Това е необходимо за възстановяване авторитета на официалността и протокола в българската държава", заяви той.
Зам.-председателят на ДПС каза още, че утре в пленарна зала от партията ще представят официалната си позиция за проведените избори. Днес той категорично отказа да отговаря на въпроси по тази тема.
Не каза и каква е била темата на разговора между него и президента, но заяви, че не нея не е разменена нито една дума, която да дава основание на Борисов да прави изводите, че има някакво политическо взаимодействие между президента и ДПС.

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.