• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

ОССЕ: Купуването на гласове трябва да се премахне

ОССЕ: Купуването на гласове трябва да се премахне

София /КРОСС/ Купуването на гласове е явление, което трябва да бъде премахнато. Платените реклами на партиите са лишили гласоподавателите от възможността да си създадат ясна картина за това, което се случва. Това заяви пред БНР ръководителят на ограничената мисия на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) за наблюдение на изборите в България Вадим Жданович.

На въпрос дали тези 100 досъдебно производства, които прокуратурата заведе във връзка с изборите, са голяма цифра или не, Жданович каза: Ние не се произнасяме дали цифрата е голяма или не, а по същината. Знаем, че МВР и прокуратурата са започнали тези разследвания. Тази информация ни беше подадена и ние се стараем да следим развитието на процеса. Знаем, че има случаи на купуване на гласове. По принцип предприемането на такива мерки би могло да се приветства, но ние очакваме да видим как ще приключат те. За нас купуването на гласове е явлението с най-висок приоритет от всички останали, които трябва да бъдат спрени.

Запитан за становището на ОССЕ за платените реклами на политическите партии, с които те на практика водиха предизборната си кампания, Жданович отговори: Според нас, това лиши преди всичко гласоподавателите от възможността да си създадат ясна картина за това, което се случва. Второ – това отне и справедливостта при достъпа на всички участници в изборите. Разбира се, имаше и негативно отражение върху самите медии, защото ограничи възможността им да отразяват професионално предизборната кампания. Това ще бъде един от проблемите, които ще поставим и по които ще отправим препоръки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако искате да се уверите,че изборите са купени, вземете протоколи от СИК и ги сравнете: Мнозинството от тях са очевадни: За кмет на община и общински съветници гласуват 65%.За Герб 2/3от гласовете, На балотажа за Президент,където кметът е избран, гласуват около 60%.За Герб- под 1/3 от гласовете. Питам ви: кой и как промени гласовете на избирателите за 5 дни време? И ви отговарям: неплащането за вота на втори тур, даде основание на хората на гласуват свободно. Против ГЕРБ!!!!!! Това е във всяка СИК,.

04.11.2011 09:41:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.