• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ирина Бокова: ЮНЕСКО не се разпада,това е изпитание за организацията

Ирина Бокова: ЮНЕСКО не се разпада,това е изпитание за организацията

София /КРОСС/ ЮНЕСКО не се разпада, това е изпитание за организацията, но се надявам финансовите затруднения, които имаме, да са временни. Това каза в интервю за "Дарик" генералният директор на организацията, след като тази седмица Съединените щати обявиха, че няма да платят членския си внос, възлизащ на 60 милиона долара. Тази страна осигурява 22 на сто от бюджета на ЮНЕСКО. Причините - решението за приемането на Палестина като пълноправен член на ЮНЕСКО, решение, по което страната ни гласува "въздържал се", заяви Бокова. Това, което канадският външен министър заяви в отговор на гласуването за приемането на Палестина за член на организацията, където Канада гласува "против", беше, че те ще направят един анализ да видят кои бъдещи програми на организацията, извънбюджетни, те ще подкрепят или няма да подкрепят. Но това става дума за бъдещи ангажименти и като говорим само за извънбюджетни. Така че Канада не само остава в организацията, но тя си плаща вноската. Нека да кажа, че с Канада имаме много голямо сътрудничество", подчерта генералният директор на организацията. С Америка нещата, разбира се, са малко по-различни. Сегашната администрация подкрепя ЮНЕСКО. И даже в декларацията на Държавния департамент, където се казваше, че в съответствие със законодателството, прието преди 20 години, те са принудени да обявят засега суспендиране на финансирането, в следващия параграф беше казано, че ангажиментът на Съединените щати към ЮНЕСКО е в националните интереси. . . в съответствие с националните интереси на САЩ" подчерта Ирина Бокова.
В заключетние та каза, че е важно „ да запазим универсалността на организацията. Всички страни членки, които са, трябва да видят в тази организация своето място. Н ЮНЕСКО не се разпада, повярвайте ми, организацията не се разпада. Това няма да го позволя", категорична бе Ирина Бокова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.