• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Президентът Георги Първанов проведе среща с президента на ICANN Род Бекстрьом

Президентът Георги Първанов проведе среща с президента на ICANN  Род Бекстрьом

София /КРОСС/ Президентът Георги Първанов проведе днес среща с президента и главен изпълнителен директор на ICANN Род Бекстрьом. В срещата участваха г-жа Зорка Първанова, която е в Управителния съвет на инициираната от президентската двойка Академия за лидерство и Вени Марковски, представител на ICANN за България, съобщават от пресцентъра на президентството.

Интернет корпорацията за имена и адреси ICANN определя политиката за даване на IP-адреси и решава кои домейни да съществуват. Нейният президент Род Бекстрьом, който е сред едни от най-успешните бизнес-лидери в света, пристигна в България за участие в конференцията "Домейн форум - за бъдещето на Интернет" и по покана на Академията за лидерство и Университета за световно стопанство, където изнесе лекция на тема "Младите лидери и бъдещето на Интернет управлението".

По време на срещата бяха дискутирани широк кръг теми, засягащи както състоянието и развитието на интернет пространството в цял свят и в частност в България, така и глобални въпроси, отнасящи се до причините за възникването на икономическата криза, перспективите за нейното преодоляване и промените, до които тя ще доведе.

Президентът Георги Първанов изрази своя респект от работата на оглавяваната от Род Бекстрьом организация ICANN и специално от нейната отвореност и възможностите, които тя дава за регистриране на домейни на други езици, извън английския, включително и българския.

Георги Първанов направи кратък преглед на опита, който България е развила през последните няколко десетки години в областта на новите технологии, идеята за създаване на международната награда на името на Джон Атанасов за върхови постижения в компютърните науки, многобройните успехи на наши ученици в инициираните от България международни олимпиади по информатика, както и продължаващите опити на страната ни да намери днес своето място в новите технологии и производство.

Род Бекстрьом отбеляза огромния напредък и прогрес, който страната ни е постигнала през последните десетилетия и ролята на президента Георги Първанов в тази посока. Президентът на ICANN специално отбеляза своята висока оценка на факта, че България е на пето място в света по средна скорост на интернет мрежите, че има около 2000 провайдера на интернет услуги и използването им за битови нужди е на ниски цени, което ги прави изключително достъпни за хората.

Темата за лидерството и въобще необходимостта от нови подходи в управленито на бизнеса и политиката бе друг акцент в срещата. Президентът Първанов запозна госта с целите на Академията за лидерство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гоцето

В срещата участваха г-жа Зорка Първанова, която е в Управителния съвет на инициираната от президентската двойка Академия за лидерство! Това чудо какво е? Хранилката на Гоце?

07.11.2011 20:34:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.