• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Силви Вартан - лице на кампания на БЧК в подкрепа на нуждаещи се български деца

Силви Вартан -  лице на кампания на БЧК в подкрепа на нуждаещи се български деца

София /КРОСС/ Известната актриса и певица от български произход Силви Вартан е на посещение в централата на Българския Червен кръст. Поводът за срещата е предстоящата национална благотворителна кампания на БЧК под надслов „Безплатен топъл обяд в училище за нуждаещите се български деца". 

Силви Вартан прие с готовност предложението на БЧК да бъде лице на кампанията, която цели да върне в училище български деца, отпадащи от учебни занятия по социални причини и направи дарение от името на асоциацията. Програмата „Топъл обяд" осигурява безплатна храна на ученици в неравностойно положение от цялата страна. През последните 7 години в училищните столове и трапезариите на БЧК са хранени 5000 български деца, а вложените средства до момента са 597 111 лв.
Благотворителната кампанията ще започне на 21 ноември - Ден на християнското семейство, в партньорство с Българската православна църква. На срещата със Силви Вартан присъства и представител на Патриарх Максим - отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска епархия и предстоятел на старинния столичен храм „Св. София".
Силви Вартан е придружена от известния американски продуцент Тони Скоти, съпруг на певицата, Жан-Марк Сан - главен секретар на Асоциация „Силви Вартан за България", Теофана Теохарова - зам.- председател на Асоциацията, както и екип на най-голямата френска телевизия TV France 2.
Асоциация „Силви Вартан за България" и БЧК си сътрудничат и партнират успешно вече 18 години в подкрепа на уязвими групи от нашето общество.
Председателят на БЧК Христо Григоров връчи на Силви Вартан почетен плакет за изключителен принос към хуманитарните дейности на БЧК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.