• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Музей лекува хора от ненужна информация

Музей лекува хора от ненужна информация

/КРОСС/ Непрекъснатият информационен поток може да отрови и разболее хората. В такъв случай се налага спешно лечение, каквото предлага Музеят на комуникациите в швейцарската столица Берн, подредил терапевтична експозиция, пише АФП.

Още при влизането посетителят открива полумрачна зала и в нея етажерки, на които са подредени 12 000 книги. Числото е символично - ако всички хора на планетата започнат да бълват информация, само за един ден те ще изпълнят 12 000 книги.

В музея има и Клиника на комуникацията. На входа й е поставен телевизор, от който жена приканва посетителите да си помислят дали са преуморени от стотиците телевизионни и радиопрограми, електронната поща, интернет. Ако е така, се преминава в залата за общ преглед и се попълва въпросник, чрез който се установява т. нар. персонален комуникационен индекс. Въз основа на него на болния се предлага съответното лечение.

Лекарските кабинети са няколко. Зад жълта врата се лекуват само леко смутените от информационния поток. На тях се дават съвети как да правят подбор на информациите, на които да обръщат внимание. За истински отровените от информацията хора има две лечения. Първото се предлага в червен кабинет, който всъщност е зала за медитация. Второто сепровежда в оранжев кабинет, който предлага разходка из природата. Стените са дървени, на пода има камъчета, чува се ромолене на ручей и пеещи птички.

В края на посещението в музея се дава и "лекарство", наречено комукаин, чието име е съчетание от думите комуникации и кокаин. То представлява резюме на всички съвети, които болникът е получил при посещението в клиниката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.