• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Обучават бъдещи родители в Пловдив

Обучават бъдещи родители в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ "Първите 5 дни с бебето вкъщи" е темата на първата лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Центърът за бременни жени, ДКЦ-1 и Община Пловдив съвместно с книжарница "Форум" в мол "Галерия Пловдив" стартират програма за изучаване съвременните методи и начини за гледане на новородените.

Първият урок за бъдещите мами и татковци е на 12 ноември, събота, от 11 часа в книжарница "Форум" /3-ия етаж, зад стената за катерене/ в мол "Галерия Пловдив". Лекцията ще е около 1 час, като първите 5-7 минути ще бъдат показани техники за преодоляване на стреса и релаксация, обясни Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени. Ще бъдe обърнато специално внимание и на практични съвети за успешно кърмене.

След лекцията има възможност за индивидуални консултации. Целта на тези безплатни уроци за бъдещи родители е не реклама на определени бебешки продукти и артикули, а полезни практични съвети, свързани с ежедневието преди и след раждането на детето.

Лекторите от Центъра за бременни жени ще разясняват теми като: първите 5 дни с бебето вкъщи, контакти и игри с нероденото и новороденото бебе, таткото по време на бременността и раждането, за бъдещите баби - какво ново ( и забравено старо) в отглеждането на бебетата, закаляване на бебето - защо толкова рядко мислим и говорим за това, как да изберем семеен лекар за бебето - задължително ли трябва да е педиатър, как да изберем курсове за бременни, масаж на новороденото - гимнастика и грешките при нея, естествена бебешка хигиена и приучаване към гърне, за дневния режим на бебето - в спалнята с мама и тати или отделно. За лекциите не е необходимо предварително записване, уточни г-жа Борисова.

Тя подчерта, че безплатните уроци са не само за майките, а и за бъдещите бащи, чието присъствие е от изключителна важност. Следващите лекции са на 26 ноември и 10 декември.

Центърът за бременни жени в ДКЦ-1 досега е осъществил много инициативи съвместно с община Пловдив. От 2003 до 2008 година провежда общоградски празник на бебето с награждаване на първото и последното бебе за годината, родени в Града на тепетата.

Съвместни са и проектът "Качество без подкуп" в родилното отделение на УМБАЛ "Св. Георги", обучение на акушерки, празници със състезания по пълзене на бебета, първите масови кърмения на обществени места, изложби в Градската художествена галерия на любителски снимки на кърмещи майки и други конкурси, празници и събития.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.