• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Боевски се е срещнал със съпругата си и българския си адвокат

Боевски се е срещнал със съпругата си и българския си адвокат

София /КРОСС/ Съпругата на Гълабин Боевски и българският му адвокат са се срещнали със арестувания за трафин на хероин щангист в Бразилия. Това съобщи говорителят на МИнистерството на външните работи Весела Чернева, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Срещата се е състояла в затвора в Сао Пауло вчера в 13.30 ч. бразилско време /17.30 ч. българско/. Двамата са били придружени от временно изпълняващият длъжността посланик на България в Бразилия, Мануел ду Насименту. Той е провел и среща с началника на затвора, запознал се е с условията там и ги е определил като приемливи.

"Там има необходимото медицинско обслужване. Началникът е обещал да се грижат за сигурността и здравето на Боевски", каза Весела Чернева. По думите й, срещата е била много емоционална и е продължила час и половина.

Днес ще бъде подписан договор с местен адвокат, който да поеме процесуалната защита на Боевски. Обсъжда се вариант да бъде нает малък апартамент в Сао Пауло, в който да се настани семейството му. По този начин щангистът ни ще може да бъде пуснат под гаранция, за което е необходимо той да има адрес в града, на който да изчака процеса.

Срещу Боевски все още няма повдигнато обвинение. Очакваме процесът да започне след 2-3 месеца", посочи Чернева. На този етап българинът не се признава за виновен.

Весела Чернева съобщи, че в министерството на външните работи на Бразилия е определен служител, който ще следи развитието на делото и ще информира българските си колеги в МВнР.

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.