• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

РЗС: Съдим „Всеки ден” за 1 млн. лева

РЗС: Съдим „Всеки ден” за 1 млн. лева

София /КРОСС/ Народните представители от „Ред, законност и справедливост" ще заведат съдебни искове за над 1 млн. лева срещу вестник „Всеки ден". Повод за това е публикуваната в днешното издание на вестника статия със заглавие: „9-има депутати вземат по 21 бона на месец!".
Според изданието 9-има депутати, чиито снимки са публикувани, „не дават държавната субсидия, която им се полага по щедрия закон, гласуван от Тройната коалиция, на партии, а си я харчат както искат", съобщават от пресцентъра на партията. Този пасквил не само не отговаря и на елементарните изисквания за журналистика, но и тиражира манипулативно информацията за одита на Сметната палата, като разпространява откровени лъжи.
Народните представители Яне Янев, Емил Василев, Бисерка Петрова, Кристияна Петрова и Георги Терзийски са декларирали принадлежност към РЗС и полагащата се субсидия по закон постъпва в банковата сметка на партията и се разходва за присъщите й нужди.
В последния одитен доклад за финансово-счетоводната дейност на РЗС няма нито една съществена забележка, което е пропуснато да се отбележи от злонамерените автори, които впрочем не са посмели дори да напишат имената си под поръчковата статия.
Абсурдът се задълбочава поради обстоятелството, че Законът за политическите партии не позволява народните представители да разполагат в лично качество с държавната субсидия, тъй като тя се предоставя на партиите, а не на отделните депутати.
Пародията на журналистика не спира до тук. Представени са и част от екстрите, с които се ползват всички народните представители, включително и Делян Пеевски, а не само независимите. Разбира се, не е споменато, че РЗС е единствената партия, която настоява народните представители от 240 да станат най-много 100, бюджетът на Парламента да бъде драстично намален и да бъдат премахнати всички привилегии за депутатите. Нещо повече, наричащите се журналисти явно са забравили, че имат информацията за „пликчетата" на депутатите и екстрите, от които те се ползват, именно благодарение на лидера на РЗС Яне Янев, който единствен от колегите си в Парламента имаше доблестта да каже истината и да настоява да бъде сложен край на тази порочна практика.
Обективността би трябвало да е основно средство за достигане до публиката и крайна цел на всеки уважаващ себе си журналист и издател. Затова народните представители от РЗС ще потърсят правата си по съдебен ред, за да защитят името си и да спрат тиражирането на откровени лъжи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.