• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Юръпиън воис": Старите членки на Европейския съюз са виновни за кризата

"Юръпиън воис": Старите членки на Европейския съюз са виновни за кризата

Атина, Гърция /КРОСС/ Новите членки не са виновни за кризата в еврозоната, а за това са отговорни старите членки на Европейския съюз, съобщи на своята интернет страница "Юръпиън воис" в коментар под заглавие "Европа на две скорости, като бавната я изпревари бързата".

Твърдението, че разширяването на съюза от 15 на 27 членки е станало твърде бързо и че европейските граждани вече не разбират значението на ЕС, нейните политически цели и нейните географски граници почива на невероятна логика, посочва вестникът.

"Не Естонците (които почти нямат нетен дълг) извадиха от коловоза европейския проект, нито пък Летовците (които провеждат успешна икономическа програма, която се различава от мерките в Южна Европа). Европа беше в рецесия не от поляците и тяхната убедително растяща икономика, не от чехите със стабилна банкова система и не от словаците (които са много по-бедни от гърците), които заедно със словенците и естонците в момента допринасят за спасителните еврофондове.

Не са й унгарците тези, които представляват заплаха за банките в съседните страни, отбелязва "Юръпиън воис".

Вестникът подчертава, че в определена степен новите членки България и Румъния са разочарование в сферите като корупцията, съдебната система, отношението към ромите и други проблеми.

"Но да се оспорва цялото разширяване поради тези проблеми е нелогично. България и Румъния нямаше да изчезнат от географските карти, ако присъединяването им беше отложено. А извън ЕС тяхните реформи щяха да са много по-бавни. Но във всеки случай нито България, нито Румъния са тези, които заплашват бъдещето на Европа, на общия пазар и мира, отбелязва "Юръпиън воис".

Вестникът подчертава, че най-сериозните проблеми в еврозоната се намират в старите страни-членки. Вестникът отбелязва още, че фискалната дисциплина в Гърция е на далеч по-ниско ниво, отколкото във всички източноевропейски страни.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.