• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Титлата на Христо Стоичков предизвиха скандал в Пловдивския университет

Титлата на Христо Стоичков предизвиха скандал в Пловдивския университет

 

 

София /КРОСС/  Социологът Цветозар Томов напуска Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", след като Христо Стоичков получи званието доктор хонорис кауза от същия ВУЗ. Още в понеделник Томов има намерение да депозира оставката си, като пред в. "Новинар" съобщи, че ще се съобрази с текущите си ангажименти. "Не съм организирал никаква акция, това е лично мое решение", отговори той на въпроса на "Новинар" дали знае за други свои колеги, които смятат да напуснат университета заради званието на Стоичков. 

В писмо, разпространено в интернет, Цветозар Томов заявява, че от медиите е научил, че Пловдивският университет е присъдил званието доктор хонорис кауза на Стоичков. 

"Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. Това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле", пише в писмото Томов.

Според него обаче случаят с Камата е "връх на тази срамна традиция", тъй като става въпроса за "впечатляващо неук и необразован човек".

Цветозар Томов е категоричен, че подобна постъпка унижава членовете на Академичния съвет на университета и всички преподаватели и студенти в него. "Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, пише още социологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.