• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започна официалното посещение на министър Павлова в Израел

Започна официалното посещение на министър Павлова в Израел

Израел /КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна със своя колега, който е и вицепремиер на държавата Израел Силван Шалом. На срещата министър Павлова е представила приоритетите на министерството. От своя страна министър Шалом запозна българския си колега с инициативата си за създаване на международна организация за реакции и взаимодействие при кризи и бедствия. България е била поканена да се включи в нея. 

Министър Лиляна Павлова, заедно с министъра на околната среда и водите Нона Караджова от 12 до 15 ноември 2011 г. са на посещение в Държавата Израел. Визитата е по покана на министъра на индустрията, търговията и труда на Израел Шалом Симхон.
Българската делегация проведе работна среща и с ръководството на националната водна компания на Израел "Мекорот". Тя е сред десетте най-успешни компании в света за управление на водите. Благодарение на прилаганото от компанията ноу-хау, загубите на вода в Израел годишно са едва 3%. Министър Павлова обсъди с израелската страна възможностите за прилагане на израелския опит и в България.
По-късно през деня министър Павлова се срещна с една от емблематичните фигури на израелския бизнес Стив Вертхаймер, основател на индустриалните паркове в Израел. Според него България би стабилизирала икономиката си, ако насочи вниманието си към внедряване и създаване на производства. Успехите на Вертхаймер са му донесли слава и средства, които го нареждат сред първите 300 в класацията на списание „Форбс".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

в БОГ ни е надеждата

``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

15.11.2011 22:22:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.