• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Европейският печат за новите премиери на Италия и Гърция

Европейският печат за новите премиери на Италия и Гърция

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Сенаторът Марио Монти е най-добрият избор за премиер на Италия, защото той е човек, който може да се справи с италианската политика, отчитат европейските медии в своите анализи, посветени на изборите на нови ръководители на правителствата на Италия и Гърция, отбелязва "Сител".

В анализа на в. "Нова Европа", Монти е описан като уважаван проевропейски икономист, който може да проведе необходимите реформи преди изборите през 2013 година. Според вестника, Марио Монти има опит в тежките преговори, защото в периода от 1994 до 2004 г. е смятан за най-мощният човек в Брюксел, защото като еврокомисар за вътрешния пазар и услуги се сблъсква с големите концерни.

ЕС очаква от новия италиански премиер да реши политическата и икономическата криза в Италия, защото от днес, до края на април трябва да бъдат въстановени около 200 милиарда евро държавни дългове, които страната трябва да осигури чрез финансовите пазари, заключава изданието.

Що се отнася пък до Гърция, европейските медии се скептични. В анализи на "Еуронюз" и "Нова Европа" се казва, че новият гръцки премиер Пападимос е длъжен да вземе драстични решения за намаляване на размера на публичния сектор, за либерализация на пазара на труда и за създаване обективна данъчна система - т.е. проблеми, които неговите предшественици не искат да решат.

Анализите показват, че допълнителен проблем за Пападимос ще бъде и подкопаването на неговите усилия от страна на старата политическа класа. Досега Гърция, както се казва, бе управлявана от семейни кланове и техните последователи. Тази ситуация в Европа е описана като корупция на племенни общества.

Ако Пападимос не успее да изпълни необходимите реформи и задълженията, поети на срещата на върха на ЕС през октомври, Гърция ще се върне в 50-те години на миналия век, но без плана Маршал за спасение, подчертават европейските издания.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.