• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Провериха снегопочистващите фирми в Димитровградско

Провериха снегопочистващите фирми в Димитровградско

Димитровград КРОСС/ Рутинни проверки за готовността на снегопочистващите фирми да изпълнят вече поетите ангажименти извършиха тези дни служители на димитровградската Общинска администрация. Заповедта за това бе издадена по-рано този месец от кмета Иво Димов, който назначи нарочна комисия. В нея влизат представителите на всички институции, ангажирани в процеса по поддръжката и контрола на пътищата в общината. Сред тях са КАТ, Общинска полиция, "Гражданска защита", ВиК, Общинска охрана, ОП "Организация на движението, паркинги и охрана", както и електроразпределителното дружество "ЕВН".

През зимата селата Брод, Злато поле, Райново, Долно Белево, както и свързващите ги общински пътища ще бъдат обслужвани от фирма "Боги". Вторият пакет по снегопочистването е поверен на "Агрофермер" ЕООД. Както и миналата година, през предстоящия зимен период дружеството ще чисти снега в град Меричлери и в селата Великан, Длъгнево, Бряст, Здравец, Странско, Радиево, Малко Асеново и Голямо Асеново. В офанзивата срещу снега е привлечено и ЗК "Доверие". На свой ред машините на кооператива поемат Черногорово и пътя от Узунджово до строителните граници на Димитровград. Съответно "Колеви" ЕООД ще обхванат селата Крепост, Каснаково, Добрич и Крум. В петия, последен пакет попадат Ябълково, Скобелево, Сталево, Върбица и Бодрово. За тях ще се грижат машините на "Братя Желеви".

Преди дни бе издадена и специална кметска заповед. Според нея, при снеговалеж се забранява паркирането на автомобили по основните пътни артерии в Димитровград. Целта е да не се възпрепятства работата на снегорините. С пълна сила това се отнася за булевардите "Димитър Благоев", "Раковски", "Каменец", "Трети март", "Христо Ботев" и улиците "Съединение", "Иван Вазов", "Панорамен път" и успоредната на жп-линиите "Първи май". Ангажимент на домоуправители и собственици на жилищни сгради е да организират почистване на снежната покривка в периметъра на стопанисваните имоти. Същото се отнася и за собственици и наематели на офиси, търговски и производствени обекти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.