• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Харта за открито управление предложи гражданско сдружение „Съюз за Асеновград"

Харта за открито управление предложи гражданско сдружение „Съюз за Асеновград"

Асеновград /КРОСС/ Харта за открито управление предложи гражданско сдружение „Съюз за Асеновград" на новото ръководство на община Асеновград. Документът включва 7 точки, чрез които се гарантира информираността на гражданите за всички предложения и решения, които взима общината. По време на срещата между председателя на Съюз-а Марин Ножаров, заместник-председателя Христо Даскалов, кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов и зам. -кмета Манол Генов, ръководството на общината изрази готовност за диалог. В хартата се настоява за предварително информиране на гражданите чрез интернет за въпросите, които ще се гледат от Общинския съвет; информиране на гражданите чрез интерент за социалния диалог на общинско ниво; право на изказване на мнение от гражданите и неправителствените организации в Общинския съвет в точка от дневния ред "Становища на граждани и неправителствени организации"; право на гражданска инциатива за принципно уреждане на въпроси от местно значение; електронно информационно табло; онлайн приемни и липса на монопол за медийното излъчване на заседанията на общинскияи съвет.  

Очаква се документът да бъде разгледан на сесия на местния парламент и да бъде включен в правилника на Общински съвет - Асеновград.

От „Съюз за Асеновград" предлагат още общината да въведе Онлайн общински съвет, чиято идея бе разработена и представена от Съюз-а. Тя включва онлайн излъчване на заседанията на местния парламент, както и възможност за пряка комуникация между съветник и гражданин, като се ползва социалната мрежа Фейсбук. По този начин гражданите ще могат да изразяват становища и да правят предложения.

Цялото съдържание на Хартата за открито управление на „Съюз за Асеновград", както и Концепцията Онлайн общински съветници може да бъде видяна на адрес: szasenovgrad.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.