• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

 

Водещите заглавия в пресата днес

в. "ДНЕВЕН ТРУД"

Държавата не си знае имотите

Драгомир НИКОЛОВ

Държавата не си знае имотите В понеделник Сметната палата за първи път публикува отчетите на държавните ведомства на страницата си в интернет. Нейният председател Валери Димитров обясни, че това е станало възможно благодарение на новия Закон за Сметната палата.

Чакаме милиони от Брюксел за ромите

Красина КРЪСТЕВА

Ромски музикален театър ще помага циганите да се интегрират успешно в обществото. Същата цел ще преследва и специален проект “Искам да бъда” за провокиране на чувство на симпатия към младите роми.

И двете идеи са част от проекта за Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.), който бе представен на среща в хотел “Дедеман Принцес”, на която присъстваха дипломати, министри, ромски лидери, представители на неправителствени организации.

 

в. "24 ЧАСА"

Хеликоптер и фрегати на Чили и Бразилия спасяват наш с инфаркт в Антарктида

Гeорги МИЛКОВ, Ярослава ПРОХАЗКОВА

Йордан Йорданов лежал 2 дни във военна база, сега е в болница.

Военни кораби, самолет и хеликоптер на Бразилия и Чили са участвали в съвместна операция по спасяването на шефа на българската база в Антарктида инж. Йордан Йорданов, който получил инфаркт в петък. Това съобщиха вчера от МВнР. "24 часа" се свърза с Йорданов, който е в болницата "Магелан" в Пунта Аренас, след като два дни бил хоспитализиран в чилийска военна база.

Българинът пие ракия колкото натурален сок

Тихомир ТОНЧEВ

Дори и в кризата българинът се отказва най-трудно от алкохола. Потреблението на всички напитки пада, но намалението е най-малко при ракията, виното и бирата, показват официалните данни на браншовите организации.

Вече пием ракия почти колкото и натурален сок. Годишно на всеки у нас се падат по 8,92 литра спиртни напитки и 10,2 л плодов сок или нектар. Спадът в консумацията на вино, ракия и бира през 2010 г. е между 2,4 и 5,4 на сто, докато при соковете е с 14%, а при бутилираната вода - със 7,2 на сто.

 

в. "СТАНДАРТ"

Съветът на бойко: Станете фермери

НОИ затънал като железниците, разкри Борисов

Ако искате успешен бизнес, гледайте овце и агнета. Пазарите са гладни, купуват ги и в Европа, и в Турция. Това призова премиерът Бойко Борисов в интервю за "Стандарт". Според него в животновъдството има много хляб. Затова и кабинетът отпуснал 50 млн. лева помощ за стопаните.

Камата се хвали с диплома от САЩ

Томов: Докторската титла му седи като на свинче звънче

Стоичков е велико момче, той е академик в онова, което прави, защити го Рашидов

Христо Стоичков се засегна заради скандала в Пловдивския университет заради титлата му "д-р хонорис кауза". "Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата", отсече вчера Камата.

 

в. "НОВИНАР"

Душим се в мръсен въздух

Остарялата ни инфраструктура е основен замърсител

Българският въздух е сред най-мръсните и смъртоносните в света, съобщи сайтът EurActiv, като се позова на данни на ООН. Годишно в България от здравословни проблеми, предизвикани от лошия въздух, умират 437 души на един милион. С по-лоши показатели са само Румъния - 439 души, и лидерът в черната класация - Армения, с 882 души на един милион.

Харчат 1 млн. лв. за нови лимузини в ИС

Парламентът ще отдели 1 милион лева от бюджета за следващата година за нови коли на депутатите, каза шефката на Народното събрание Цецка Цачева. Тя обеща, че в условията на икономическа криза няма да се купуват скъпи автомобили. За целта мерцедесите ще бъдат подменени с по-нисък клас автомобили.

 

в. "КАПИТАЛ ДЕЙЛИ"

Язовири и напоителни съоръжения „изчезнали" от отчета на земеделското министерство

Оповестената за първи път информация от Сметната палата показа мистериозна липса на счетоводна база с данни

Данни за язовири, сгради и напоителни съоръжения мистериозно са изчезнали от финансовия отчет на земеделското министерство за миналата година. Това се е случило, тъй като при закриването на бившата изпълнителна агенция по хидромелиорации през миналата година е липсвала цялата база със счетоводни данни за активите на институцията, която е трябвало да се актуализира и с разходите, правени за ремонтни и други дейности.

Медиите търгуваха с послания на избори 2011

Медиите загърбват изначалните си функции на коректив на властта и започват да действат все повече като бизнес структури, чиято основна цел са печалбите, които опитват да извлекат от близостта си с властта, и това се видя особено ясно около избори 2011. Това заяви медийният експерт Орлин Спасов от фондация „Медийна демокрация".

 

в. "КЛАСА"

Бизнесът иска специализиран съд за фалитите на фирми

Евгени ГАВРИЛОВ

БСК настоява за въвеждането на парламентарен борд и политическа отговорност при неефективност на законите

Да бъде създаден специализиран съд, който да се занимава с делата по несъстоятелност на фирми у нас. За това настояха вчера от ръководството на БСК като едно от условията за подобряване на бизнес климата у нас в условията на криза. Голяма част от предприятията в страната са в технически фалит. Най-сериозният проблем за бизнеса е сложната процедура по несъстоятелност, заяви Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК.

Меркел: Европа преживява най-тежките часове след Втората световна война

Европа може би преживява най-тежките си часове от Втората световна война насам, коментира германският канцлер Ангела Меркел пред конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг, цитирана от Ройтерс. В едночасовата си реч обаче тя не предложи нови идеи за решаване на дълговата криза в еврозоната, но се закани да направи всичко по силите си за спасяване на еврото.

 

в. "ДУМА"

Пестят от зъбни упойки за сираци и бедни

5.6 млн. лв. за дентална помощ са орязани „по пътя” на бюджета от масата за преговори до парламента

Изоставените деца, възрастните в старчески домове, хората с увреждания в социални домове, както и лишените от свобода нямат право на безплатна упойка, въпреки че имат право на безплатно зъбо-лечение. Упойка обаче според наредбите задължително трябва да се поставя при извършването на медицинска манипулация на обитателите на социалните домове.

Съветниците от БСП гневни на ГЕРБ за районните кметове

Деси  ВЕЛЕВА

Червената група не подкрепи партийните назначения в София

Общинските съветници от БСП се обявиха категорично срещу назначените от ГЕРБ районни кметове в столицата. Имената на 24-ма кметове бяха предложени за гласуване от общинарите от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя замени 12 души, а останалите 12 запазиха постовете в районите си. От БСП изразиха протеста си срещу силово наложените кандидатури, които не са съгласувани с тях.

 

в. "СЕГА"

Пациентите намаляха дори в инвазивната кардиология

Янина Здравкова

Единствената по-решителна стъпка в здравния сектор, предприета от правителството, дава резултат. Пациентите, отчетени от клиниките по инвазивна кардиология, намаляват, сочат данните на здравната каса. За периода от януари до септември 2010 г. към НЗОК са отчетени 46 156 случая по тези клинични пътеки, или средно по 5128 месечно. За периода от януари до август 2011 г. отчетените случаи вече са 37 378, или 4672 на месец.

Вътрешният министър се вгледа и в проблемите на ромите

Екип на "Сега"

След престъпността и изборите във фокуса на вътрешния министър Цветан Цветанов попаднаха и ромите вчера. "В България досега винаги са реализирани множество стратегии за интеграция на ромите, които не са получили необходимия резултат", обяви вицепремиерът, който е и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

 

в. "ТЕЛЕГРАФ"

ПРАЩАТ В ЗАТВОРА КМЕТА НА ЯМБОЛ

3 години и осем месеца затвор за ямболския кмет Георги Славов постанови окръжният съд в града.

Решението беше взето от тричленен състав. Магистратите признаха градоначалника за виновен по обвиненията за нарушения при изпълнението на обществената поръчка за изграждането на водопровод и канализация на Ямбол. Те постановиха, че Славов няма право да заема длъжността кмет в срок от четири години. Освен това решиха, че трябва да плати и разноските по делото.

ТРАКТОРА ТОЧИЛ ДАННИ ОТ МВР

Алексей Петров-Трактора е точил данни от системата на МВР в продължение на години. Tapторът на Октопода и хората му използвали връзките си в полицията, за да проучват бизнесмените, които рекетират.

Това става ясно от обвинителния акт срещу престъпния бос и аверите му, който беше внесен преди седмица в съда.

 

в. "МОНИТОР"

Червени совалки за шеф на НСОРБ

Боряна ЙОТОВА

БСП стартира совалки за избиране на червен председател на Сдружението на общините (НСОРБ). Стратегията за действие на социалистите ще бъде обсъдена на днешното заседание на изпълнителното бюро на партията, научи „Монитор”.

Още в изборната нощ на 30 октомври червеното ръководство изпадна в паника, че след разгрома на вота Столетницата за първи път ще бъде лишена от шефския пост на НСОРБ, който последно заемаше провалилата се в кметската надпревара в Смолян Дора Янкова.

4000 лева глоби за смъртта на родилка

Студентката починала без диагноза

АГ ни предлага пари, за да си мълчим, твърди приятелят на покойната

Санкции до 2000 лв. ще бъдат наложени на акушеро-гинекологичната болница „Шейново” и „Пирогов” заради смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева. Това съобщиха от агенцията „Медицински одит”. Деяна Георгиева издъхна в началото на септември, след като обиколи четири лечебни заведения, но лекарите така и не успяха да й сложат точната диагноза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.