• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

НСИ презентира електронното преброяване на конференция в Познан

НСИ презентира електронното преброяване на конференция в Познан

София /КРОСС/ По случай Полското председателство на ЕС на 17 ноември в Познан се открива Шестата европейска конференция на министрите на тема „Електронно правителство без граници за европейските граждани". Националният статистически институт, представен от Красимир Славков, директор "Информационни и комуникационни технологии", ще презентира успешно проведеното електронно Преброяване на населението и жилищния фонд в България през февруари 2011 г. в контекста на електронното правителство.

На конференцията се очаква да присъстват около 900 участници от цял свят: министри от държавите-членки на ЕС, служители от националните, регионалните и местните администрации, представители на индустрията, гражданското общество и експерти.

В три пленарни и петнадесет паралелни сесии на конференцията ще се дискутират политически, социални и икономически въпроси, свързани с широката достъпност и развитието на услугите на електронното правителство в Европейския съюз.

Съпътстващо събитие на конференцията е изложба, която ще покаже най-новите европейски тенденции в областта на електронното правителство - както на национално така и на европейско ниво. Всяка държава-членка ще покаже до три теми, според собствените си приоритети и подходи към електронното правителство.

Българският щанд на изложбата ще представи постиженията на Националния статистически институт и Столична община в предоставяне на електронни услуги на гражданите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.