• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ивайло Калфин обсъди ограниченията за работа в чужбина с министъра по европейските въпроси на Дания

Ивайло Калфин обсъди ограниченията за работа в чужбина с министъра по европейските въпроси на Дания

Страсбург /КРОСС/ Ивайло Калфин се срещна в Страсбург с министъра по европейските въпроси на Кралство Дания Николай Вамен, във връзка със започващото от 1 януари 2012 г. шестмесечно председателство на ЕС на неговата държава. Като един от двамата преговарящи от името на Европейския парламент по многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014-2020 г., Калфин обсъди с министър Вамен организацията на преговорите, които ще започнат по време на датското председателство на ЕС.
Ивайло Калфин изрази желание да продължи изграждането на позицията на Съвета по следващия бюджет на ЕС, както и работата по съгласуването на позициите на парламента и на Съвета по този важен въпрос.
Калфин постави и въпроса за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Той напомни положителното становище на Европейския парламент по въпроса. Евродепутатът изрази надежда, че правителствата в София и Букурещ ще работят активно с оставащите страни членки, за да получат тяхната подкрепа. Калфин заяви, че се надява на позитивното отношение и активната подкрепа на датското председателство на ЕС, за да бъде намерено решение през първата половина на 2012 година.
Евродепутатът информира министър Вамен, че началото на датското председателство съвпада с последния двугодишен преходен период, през който страните членки могат да налагат ограничения на трудовите си пазари за български граждани. Лидерът на българските социалисти в Европейския парламент изказа силното си убеждение, че отварянето на трудовите пазари ще увеличи конкурентоспособността на европейската икономика и следователно би трябвало да е един от инструментите за справяне с икономическата криза. Подобно заключение се прави и в наскоро публикуван доклад на Европейската комисия.
Ивайло Калфин изрази надежда, че в случай, че някои от 10-те държави, които все още прилагат ограничения към български работници, решат да ги запазят и през следващите две години, те ще премахнат бариерите за българските студенти, учещи в тези държави. Това би им позволило да се справят с нарастващите трудности да плащат учебните си такси и издръжката си, заяви Калфин пред министъра по европейските въпроси на Дания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гоцето

Калфата на Гоце пак се появи от нищото! Обаче дори Стоичков го изпревари по тази тема! За къде си бе калфа?

17.11.2011 17:25:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.