• 03 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Болницата в Pуce се договорила с траурни агенции

Болницата в Pуce се договорила с траурни агенции

Русе /КРОСС/ Лекари от русенската болница получават хонорари от погребални бюра за изпратени им клиенти. Това съобщи пред „Телеграф” Ралица Ангелова от Русе, която преди няколко месеца се наложило да ползва услугите на траурна агенция „Харон". След като споделила със свои близки наученото, жената с изненада установила, че това е честа практика в града.

През месец април Ралица загубила 2-месечното си бебе. Първата траурна агенция, в която попаднала, била „Харон". Там още от вратата я посрещнали с въпроса: „От кое отделение идвате и кой доктор ви изпраща, защото от това зависи цената на погребението?" Обяснението било, че ако лекар, с когото имат уговорка, изпраща близките на покойника в агенцията, то траурното бюро му плаща хонорар за услугата. В такива случаи обаче се оскъпявала цената на погребението. С колко точно скача, Ралица Ангелова не може да каже, тъй като тя не била насочена от доктор. Източници на „Телеграф" разкриха, че представители на траурни агенции в Русе стоят по цял ден в района на болницата на лов за опечалени близки. На практика никой не може да им забрани да са там, защото те нямат досег с отделенията с висока смъртност и работещите в тях. Обикновено усилията им се увенчавали с успех, защото в мъката си на хората им било все едно кой ще донесе ковчега и ще организира погребението. „Съществува конкуренция между погребалните агенции в Русе, битката за клиенти е голяма и печелят най-нахалните. Вероятно има и нерегламентирани договорки между лекари и агенции, но те трудно се доказват", коментираха хора от бранша.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.