• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проф. Иван Илчев: Ще има оптимизация в управлението на СУ

Проф. Иван Илчев: Ще има оптимизация в управлението на СУ

София /КРОСС/ Не съм въодушевен от избора ми за втори мандат като ректор на Софийския университет. По скоро бих определил дейността си като служение на каузата на университетското образование, на каузата на духа, на каузата на борбата против опростачването на българското общество. Това каза новият-стар ректор на Софийския университет „Свети Климент Охридски” проф. Иван Илчев, в интервю за БНТ. Според него перспективите не изглеждат особено блестящи за следващите години не само за образованието, но и за страната ни.

На въпрос за своите конкуренти за поста, Илчев каза, че трябва да се гледа в бъдещето. Ще използваме всичко позитивно от тяхната програма. Не сме политическа организация, в която този, който не е успял, ще бъде изхвърлен, напротив, подчерта Илчев.

За най-големия си успех, проф. Иван Илчев посочи, че за първи път от много години са били повишени заплатите на преподаватели, но кризата у нас изяла този ръст.

По отношение на комуникацията с правителството, Илчев заяви: „Ние в никакъв случай с нито едно правителство не желаем да влезем в конфронтация, не е продуктивно за обществото”.

Администрацията на Софийския университет към момента се състои от 400 души и в следващите месеци ще има оптимизация на управлението, заяви още проф. Илчев. По думите му трябва да се направи интегрирана управленска система, за да се избегне дублирането на дейностите и финансирането на дублиращите дейности.

На въпрос за задълженията на Алма Матер, ректорът каза, че при сегашните условия и при бюджета и при дефицита, който е приет, нещата ще вървят. „За да се развиваме, разчитаме най-вече на проекти”, подчерта Илчев. „Ясно е, че от бюджета трудно можем да се надяваме на някакви съществени придобивки”, добави още той.

Професор Иван Илчев спечели балотажа срещу проф. Петър Славейков от Геолого-географския факултет с 233 срещу 125 гласа.

Общо кандидатите за поста за ректор на Алма Матер по време на вчерашния избор бяха четирима. При първото гласуване отпаднаха проф. Валери Стефанов и проф. Божидар Ангелов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.