• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Овчаров: Бюджет не може да се прави на коляно

Овчаров: Бюджет не може да се прави на коляно

Червените обмислят вот на недоверие към кабинета "Борисов" заради провалената му фискална политика

 

 

София /КРОСС/ Управляващите разчитат, че между първо и второ четене ще бъдат предложени кардинални промени, които да направят един чисто нов бюджет. Бюджет не може да се прави на коляно, между двете четения. Това заяви пред БНР депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров. Ако няма философия, ако няма визия какво трябва да се  случва в държавата, какви са рисковете и кои са възможностите - на бърза ръка това не може да се случи, категоричен бе той.

По думите му в години на криза страната харчи все по-малко през бюджета, за да стимулира икономиката и потреблението. Стигаме до 30% от БВП. Няма друга държавата в Европа, която да харчи толкова малко, подчерта Овчаров. За последното тримесечие на 2011 държави, дълбоко затънали в криза, като Унгария и Румъния, сега растат с проценти, двойно по-високи от българските.

Превърнахме се в държавата, която се развива по-зле от държави, затънали в кризата. От трупаща фискални излишъци, се превърнахме в държава, похарчила почти 4 млрд. от фискалния резерв. Започнахме да трупаме нови външни задължения. Около 10 млрд. лв. под формата на харчове от фиска и външни задължения,  ще ни струва икономическото упражнение, наречено ГЕРБ – Бойко Борисов  и Симеон Дянков, заяви Румен Овчаров.

Червеният депутат каза още, че в партията текат разговори на работно равнище за внасяне на вот на недоверие към правителството в областта на фискалната му политика. Ще предложим алтернативен бюджет. Ще подкрепим синдикатите по отношение на протестите, които се канят да започнат заради пенсионната реформа, допълни Овчаров.

Като несериозен ход определи той идеята за вдигане на пенсионната възраст. По думите му не се дават конкретните причини за исканото увеличение. Отново се мисли как да бъде стоварена тежестта върху най-бедните, заяви той. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.