• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Потвърдиха ареста на единия от двамата младежи, разследвани за побой над варненски студенти

Потвърдиха ареста на единия от двамата младежи, разследвани за побой над варненски студенти

Варна /КРОСС/ Близо 9 месеца след началото на разследването за бруталния побой над трима студенти, извършен в края на март тази година в района на "Червения площад" във Варна, Апелативният съд потвърди ареста на единия от обвиняемите за побоя - Ангел Истатков. Вторият, който се разследва за тежкото престъпление - Васил Петров ще търпи мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Миналата седмица Варненският окръжен съд (ВОС) намери основания да измени в по-леки процесуалните мерки за принуда и на двамата младежи от „задържане под стража" в „парична гаранция" от 10 000 лева. Според първата съдебна инстанция, събраните през последните седмици гласни свидетелства и очните ставки между обвиняемите и пострадалите студенти разколебават първоначално направения обоснован извод, че Петров и Истатков са автори на побоя. 

Пресслужбата на съда припомня, че двамата са в ареста от края на март тази година, след като бяха привлечени като обвиняеми по дознание на II РУ МВР във Варна за тежкия побой и причинените телесни повреди на трима варненски студенти. Най-тежко пострадалият от тях, 19 годишният Манол Марков от Бургас беше няколко дни в кома след нанесената му тежка черепно-мозъчна травма.
Днес Варненският апелативен съд намери за незаконосъобразен изводът на първата съдебна инстанция, свързан с разколебаването на обснования извод за авторството на престъплението. Според въззивният съд, само в една част от събраните гласни свидетелства от пострадалите лица може да се намери основание за разколебаване на обоснованото предположение, че Васил и Ангел са автори на побоя. Втората съдебна инстанция счита, че все още са налице множество други доказателства и свидетелства, чиято преценка води до извода, че двамата обвиняеми са съпричастни към престъплението.
В същото време, днес апелативната инстанция потвърди изводите на ВОС, че няма опасност 22 годишният Васил - студент от ВСУ „Ч.Храбър", който е с чисто съдебно минало, да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. За разлика от първата съдебна инстанция обаче Апелативният съд във Варна стигна до извода, че тази опасност съществува по отношение на втория обвиняем по това дознание - Ангел. Той има натрупана съдебна биография с две влезли в сила присъди, едната от които отново за причинена телесна повреда по хулигански подбуди, изтърпяна буквално в началото на тази година. Именно затова, съдът уважи протеста на прокуратурата и измени определението на ВОС от миналата седмица спрямо Антон Истатков, който ще продължава да търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".
Днешното определение на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.