• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Миньорите блокират страната заради лошо управление, искат оставката на Дянков

Миньорите блокират страната заради лошо управление, искат оставката на Дянков

/КРОСС/ Миньорите ще блокират основни пътища и кръстовища в страната следващата седмица. Причината за протеста е предложението за увеличаване на възрастта за пенсиониране. Това съобщи в Сутрешния блок "Денят: актуално" на ТВ+ председателят на миньорския синдикат към КТ "Подкрепа" Владимир Топалов.

Миньорите настояват финансовият министър Симеон Дянков да подад оставка заради некомпетентност. „Страдаме от липса на управление. Насреща си имаме много интелигентни момчета, които говорят много добре чужди езици и дотам. Но една мина няма нужда от това", заяви Топалов.

Според него лошото управление на ГЕРБ ще доведе до затварянето на Марица Изток, а така ще се наруши енергийния баланс на страната и ще се стигне до режим на тока следващата година. Миньорите няма как да
доставят необхомите 32 милиона тона въглища за централите заради липса на средства за транспорт. „Парите странно изчезват, НЕК не се разплаща, не се знае къде отива печалбата от Марица Изток, 80 милиона инвестиции няма откъде да дойдат", каза още Топалов.

Синдикатите са излъгани, тъй като по време на преговорите в тристранния съвет са постигнали компромис възрастта за пенсиониране да се вдигне от 2021 година.

Топалов уточни, че финансовият министър умишлено заблуждава всички, тъй като в момента се говори, че възрастта за пенсиониране е 63 години, но реално тя е 65. Пенсионната възраст от 63 години е само за хората с 37 години осигурителен стаж. „Реално Дянков предлага да не взимаме пенсия. Средната продължителност на живота у нас е 70 години. Ако се пенсионирате на 67 години, ви остават 3 години, през които да получавате пенсия. Но 60 милиона лева няма да решат проблема с дефицита на НОИ", каза Топалов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

това са момчета върнали се от чужбина да унищожат българия

22.11.2011 15:16:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.