• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Софийска вода" и Столична община стартираха пилотен проект за обновяването на уличните чешми

"Софийска вода" и Столична община стартираха пилотен проект за  обновяването на уличните чешми

София /КРОСС/ На 22 ноември 2011г. бе поставено официалното начало на съвместен пилотен проект между Столична община и „Софийска вода” АД за ремонтиране и възстановяване на обществените чешми в София, съобщиха от пресцентъра на фирмата.

Чрез арт-опаковане бе зазимена чешмата в страни от НХГ, която е първата от четирите чешми в централната част на града, които напролет "Софийска вода" ще реконструира. На събитието присъстваха кметът на район “Средец” Вергиния Стоянова, прокуристът на „Софийска вода” АД Жан Салеси, Мариана Итева - директор на „Веолия вода” за България и Административен директор на „Софийска вода”, представители на Столична община, медиите и граждани.

„Надявам се, нашата пилотна съвместна инициатива да спечели последователи и сред други компании, както и сред жителите на София, които да допринесат за своя град с добри дела”, заяви прокуристът на „Софийска вода” Жан Салеси.

„Обновяването на обществените чешми в София е кауза, в която се включихме като естествено продължение на политиката на „Веолия вода” за отговорно отношение към града, в който живеем”, каза Мариана Итева - директор на „Веолия вода” за България и Административен директор на „Софийска вода”.

Според нея, е важно да да се възпитава нетърпимост към вандализма, защото градът, в който живеем отразява културата на неговите жители. Специалната конструкция, с която бе зазимена уличната чешмa е изработена в стил „стрийт арт” и е първата стъпка към промяната на облика на някои от емблематичните обществените чешми. Като обществено отговорна компания и част от голямото семейство на „Веолия вода”, „Софийска вода” има възможността да прилага най-добрите световни практики в областта на ВиК услугите, екологията и развитието на обществото.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.