• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Костов: Приватизацията е възможност да бъде спасено предприятие

Костов: Приватизацията е възможност да бъде спасено предприятие

 

София /КРОСС/ Ръководството на БДЖ не е наясно в каква процедура се намира. Те не правят реформи. Те правят план за преструктуриране, който е спасителен план в условия на несъстоятелност, а дружеството е в несъстоятелност, защото не може да изплаща задълженията си. От БДЖ трябва да обяснят на синдикатите и на обществото, че са принудени да приложат този план, който е защитен, преди да се отиде към фалит. Планът е за намаляване на разходи, за намаляване на дейности. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, в интервю за БНТ, по повод стачката в железниците. Според него трябва да се каже истината в Народното събрание и трябва да бъде изслушан министърът на транспорта Ивайло Московски. На въпрос дали е „за” промените в дружеството, Костов заяви, че се знае какъв е планът за преструктуриране. По думите му ръководството на БДЖ има основания в определени неща, в други няма никакви.

Според него синдикатите са прави в някои отношения, но в други не. Те трябва да знаят една сурова истина – не може държавата да покрие загубите на БДЖ, защото това означава срещу България да започне процедура, поясни Костов.

На въпрос кой би приватизирал БДЖ, Иван Костов заяви, че приватизацията е възможност да бъде спасено едно предприятие, което е изпаднало в несъстоятелност. По думите на Костов правителството може да приватизира части от дружеството. „Реална реформа би било държавата да отиде към приватизация на дейности, което е политическо решение”, подчерта още лидерът на ДСБ. 

По отношение на лидерския пост в ДСБ, Костов каза, че не е тези политици, които непременно искат да са начело на всяка цена. „Не кокетнича, а говоря абсолютно сериозно”, добави Костов. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По неговите методи на приватизация, и по време на неговото управление, бяха спасени(раздадени) много фирми, но бяха съсипани много хора, които по късно го сритаха по задника! По добре да млъкне и да не дава акъл, видяхме го колко може!

25.11.2011 09:59:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.