• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Има шанс Станишев да стане постоянен шеф на евролевите

Има шанс Станишев да стане постоянен шеф на евролевите

 

/КРОСС/ Опитът на Сергей Станишев като политически лидер и министър-председател са главните причини той да бъде избран да оглави временно Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това каза за БНР досегашният й председател - датчанинът Пол Нируп Расмусен, който е препоръчал Станишев за поста.

Сергей Станишев е най-силният избор, който можем да направим в момента. Предстои ни изключително напрегната и трудна година, и ни беше нужен някой с достатъчно опит - за предпочитане - като премиер. Трябваше ни някой, който е едновременно и енергичен, и балансиран, и умее да обединява хората. Сергей Станишев е всичко това, затова той беше моят кандидат и сега вече е моят председател, заяви Расмусен, който се оттегли предсрочно заради здравословни проблеми.

За БНР лидерът на левицата в Европарламента Мартин Шулц допусна възможност след преходния период, Станишев да бъде избран и за постоянен председател на Партията на европейските социалисти по време на конгреса идната есен.

Когато през 2003-2004 година в България идваха мисии на ПЕС не можех да си представя, че българин ще бъде предложен за председател на партията. Мисля, че е добре и за България да поставя своите въпроси на европейско ниво. Нашето убеждение е, че Европа се намира в погрешните ръце и с политиката на десните както в Европа, така и в България тази криза не може да бъде преодоляна, казва Станишев. Отрича да е раздвоен между тези две длъжности. За мен първият ангажимент е БСП. Смятам, че не може да се пропусне такъв жест на подкрепа към БСП.  Това правителство разбира само от натиск и европейски позиции и само с това се съобразява, смята Сергей Станишев. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да върви да ги разбие като БСП, с това много ще помогне на човечеството! Представям си какъв е пълнежа на ПЕС, щом Станишев е най опитният в нея!

25.11.2011 11:10:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.