• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Подсъдимият по „Килърите" Васил Костов - Кеца проговаря

Подсъдимият по „Килърите" Васил Костов - Кеца проговаря

Шумен /КРОСС/ Подсъдимият по делото „Килърите" Васил Костов - Кеца пожела да даде обяснения пред Шуменския окръжен съд.Той разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата „Ипон" на Бойко Борисов. След убийстото на Поли Пантев в СИК се скарали за разпределението на 80-100 милиона долара. Жената и братя Пехливанови не давали повече от 10 милиона и тогава Кеца разбрал, че Борисов има група за натиск, информира БНР.
Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но Кеца продължи. „Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той. По думите му, за Южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. „Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиевски", обясни Кеца. Обясненията бяха провокирани от показанията на свидетеля по делото „Килърите" Борислав Йорданов. Тои заяви, че знае от Калоян Йорданов, който по-късно също ще свидетелства по делото, че подсъдимият Янко Попов -Туцо и Сретан Йосич са говорили за елиминирането на дясната ръка на Христо Ковачки. Това било наказанието за Ковачки, че завлякъл Йосич с много пари. Йорданов съобщи, че Янко Попов му е поръчал убийството и на Петър Гуцалски, ръководител тогава на фирма „Бороспорт". За целта Янко Попов му е дал пушка, която свидетелят заяви, че може да покаже при необходимост. Съдът се произнесе, че не може да се задават въпроси, свързани с убийството на Юри Галев, едно от четирите, за които съобщи вчера свидетелят Борислав Йорданов, защото по него се води друго дело. Свидетелят Йорданов съобщи още, че е споделял за поръчките за убийства на Марио Янчев, началник отдел „БОП" в София, който му е казал, че са необходими сериозни доказателства.
Петър Стоянов - Сумиста заяви, че свидетелят е разговарял с него в софийския затвор през миналия август и му е казал, че ще натопи Туцо. Поискана бе очна ставка между двамата, но Йорданов твърдеше, че Сумиста го предупреждавал да внимава какво говори. Заседанието вчера по делото продължи близо 11 часа.
Процесът срещу „Килърите" започна на 27 юни. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

докога ще оставяте тоя бандит и убиец Боко Тиквата не само да си върши гнусните дела на свобода, ами и начело на държавата го сложихте, булгаристанци малоумни!!! преброени са ви дните, ще се погрижи той за вас.

20.12.2012 12:51:23

Anonymus

Нищо чудно да е истина. Икономиката върви надолу значи има много пиявици!

15.05.2012 10:45:36

Анонимен

А ако всичко това е истина????????????????

07.03.2012 22:30:21

Верващ

Анонимен Явно Борисов настъпи много мазоли, щом почнаха толкова истерично и нескопосано да го нападат. Да бе... Те и Ал Капоне така истерично и нескопосано да го нападат, защото обичал много да настъпва мазоли. Някой да не си помисли че е защото, бил престъпник и глава на мафията!

30.11.2011 14:31:25

Анонимен

Сега тепърва ще гледаме безучастно, а службите въобще не ги интересува! Те са свързани със собственото си благополучие и раболепничене!

29.11.2011 18:41:41

Анонимен

Браво на Биволъ! Да живей свободното слово!

29.11.2011 15:27:04

Анонимен

Явно Борисов настъпи много мазоли, щом почнаха толкова истерично и нескопосано да го нападат. Ех, тази мила стара госпожа...

29.11.2011 15:23:35

Анонимен

Swideteli po edno i sy6to delo si sedqt zaedno v aresta i si hortuvat... Mega profesionalno...

28.11.2011 11:42:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.