• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тотю Младенов подписа заповед за разпростирането на браншов колективен трудов договор в пивоварния бранш

Тотю Младенов подписа заповед за разпростирането на браншов колективен трудов договор в пивоварния бранш

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов подписа днес, 25 ноември 2011 г., заповед за разпростирането на браншов колективен трудов договор в пивоварния бранш. Той е сключен между Съюза на пивоварите в България, Синдиката на производителите на бира, храни и напитки - КНСБ и федерацията "Хранителна и питейна индустрия" - КТ "Подкрепа". По време на подписването работодателите изказаха своето удовлетворение от социалния диалог със синдикатите в бранша. Те информираха министър Младенов, че в пивоварния сектор пряко са заети 3009 души, а ръстът на заетост в бранша спрямо 2008 г. е 17 %. Представителите на синдикатите акцентираха, върху активната корпоративна социална отговорност, която се прилага от работодателите в пивоварния бранш.

Чрез разпростирането на действието на браншовия колективен трудов договор се гарантира защитата на правата на работещите във всички предприятия, в които до този момент той не се е прилагал. По този начин те могат да ползват всички договорени в него по-благоприятни условия.

По силата на Кодекса на труда, когато колективен трудов договор на браншово равнище е сключен между всички представителни организации на работниците и служителите и на работодателите в отрасъла, министърът на труда и социалната политика може, по общо искане на всички тези организации, да разпростре прилагането на договора или на отделни негови клаузи във всички предприятия на бранша.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.