• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БДЖ внася иска срещу стачкуващите днес

БДЖ внася иска срещу стачкуващите днес

София /КРОСС/ Ръководството на БДЖ ще внесе в съда исковата молба срещу незаконно стачкуващите служители до края на деня или най-късно в понеделник. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор на холдинга Йордан Недев, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Исковата молба ще бъде предявена към стачкуващите лично, както е по закон. В момента тя се подготвя от юристите на компанията.
Недев обясни, че "незаконно стачкуващите" ще трябва да платят минимум загубите от пропуснати ползи в следствие на стачката. При положителен отговор от съда, те ще носят имуществена и дисциплинарна отговорност за действията си.
"Синдикатите подстрекават хората хем да не работят, хем да не се подписват като стачкуващи. Това се води за самоотлъчка и ще го преследваме абсолютно с цялата тежест на закона. Няма да остане нито един ненаказан, затова че не работи когато не стачкува, нито един", предупреди изпълнителният директор на БДЖ.
По думите му, синдикатите са пасивни по отношение на идеите за реформи. "Нито един синдикален лидер не е дошъл при мен, за да разговаряме за нещо различно от това, че вече не плащаме мобилните телефони на синдикалните дейци в компанията или, че ги местим в другата сграда и те трябва да освободят стаята тук в централата. Така че да се твърди, че ние сме неизправната страна в тези преговори, не е правилно", заяви Недев.
През медиите той покани синдикатите да представят предложенията си за финансово стабилизиране на дружеството и обеща, че те няма да бъдат подминати: "Ако социалните партньори имат предложение за реформи в БДЖ, което е неустоимо, аз обещавам, че ние няма да му устоим и ще го приемем. Нека те заповядат и да ни го представят".
"Ние сме обявили нашите предложения за спасителни мерки, синдикатите ги отрекоха. Каня ги най-официално - да дойдат и да представят своите. Вчера говорих с г-н Бунев по този въпрос. Той каза, че няма какво да ми отговори", допълни той.
Факт е, че имаме забавяне в изпълнението на предишното стачно споразумение, но в чл.16, т. 2 от Закона за уреждане на колективните трудови спорове гласи, че не се допуска стачка по въпроси, за които има споразумение. "Това че сме се забавили не е повод за стачка. То е повод тези, които са недоволни да отидат в съда и да се оплачат, заради това закъснение", обясни Йордан Недев.
"Срещу нас има едни хора, които казва "не сме съгласни с вашите предложения", но нямат свои алтернативни предложения, които да представят пред нас", допълни Владимир Владимиров. "Докато няма такива трябва да реализираме това, което е налично. В този случай, аз се извинявам на нашите клиенти, но проблемът не е в ръководството", допълни той.
Йордан Недев коментира изявлението на транспортния министър в парламента по-рано днес, че в БДЖ е имало съмнителни сделки. Недев потвърди това, като каза, че те са извършвани благодарение на "перфектната организация, която е създадена в БДЖ от началото на демокрацията с цел източване на дружеството".

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Юристконсула Флара още онзи ден плашеше и на въпрс на журналист две думи не можа да каже кое правното основание. Недев вместо де си подаде оставка заедно с Владимиров продължават да се дърлят.Костов точно им каза какво следва да направят, а то се отнася и за Бойкоправителството,но се продължава в същия дух.За голям залък си точат зъбите,а не защита на железничарите и БДЖ.БДЖ вече е в гроба и 5 000 нови безработни ще се присъединят към другите.

25.11.2011 15:19:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.