• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Културен афиш на НДК

Културен афиш на НДК

София /КРОСС/ Програма на НДК за периода 28.11- 04.12.2011г. 

 

28 ноември / понеделник/

 

Кино „Люмиер", 19.00 часа

Ски и Сноуборд Филмов Фестивал "JiB&PoW 2011"

Kaleidoscope (продуцент -Isenseven, Германия, екстремно каране на сноуборд в планините и градовете)

 

Кино „ Люмиер", 20.00 часа

Ски и Сноуборд Филмов Фестивал "JiB&PoW 2011"

The Grand Bizzare (продуцент - Poor Boyz Productions, САЩ, екстремно каране на ски в планините и градовете) и The Ordinary Skier (продуцент - 1242 Productions, САЩ, документален филм за екстремния скиор Сет Морисън)

 

29 ноември /вторник /

Зала 1, 19.00 часа

Концерт на ТОНИ ДИМИТРОВА

Първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето" (1997). През 1999 година издава албума „Как си Тони?", а през 2001 година следва нов албум - „Съмва се". От него с най-голям успех се ползват дуетът с Орлин Горанов „Още те обичам", „Малка водка с портокалов сок", „Бургас и момчето". Още на следващата (2002) година успява да издаде нов албум „Тони Димитрова - дуети", който включва дуети с Веселин Маринов, Орлин Горанов, Гого Найденов, Пламен Ставрев, Васил Найденов. Сред най- успешните й дуети е песента "За кой ли път" с Борис Годжунов. През 2004 година излиза албумът „Made in Burgas" с хитовете „По пътя", „Бавната река", „Нито ден е, нито вечер". През 2007 година Тони Димитрова издава албумът „Обещания" с хитовете „Обещания",„Тръгвай,щом решил си", „Песента на щурците", „Сахара блус", „Say you would" и "Шепа пепел, две сълзи". През есента на 2010 година Тони Димитрова участва в "Великолепната Шесторрка 2" - реалити шоу известно с благородната си кауза - да подсигури приемни семейства на много изоставени по домовете деца.

 

 

30 ноември / сряда/

Зала 3 , 19.00 часа

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ПОМОЩ НА СНЕЖАНКА

Участие ще вземат: трупата на Нешка Робева, рапъра Устата, Драго Драганов и др.

 

 

Кино „Люмиер", 19.00 часа

ОСТРОВЪТ - 2011, 110`

Сценарист, режисьор - Камен Калев

С участието на: Летисия Каста, Туре Линдхарт, Любен Дилов-син, Бойка Велкова, Руси Чанев

 

Арт-галерия, 11.00 - 19.00 часа

Изложба „ МЕТАЛ и ЦВЕТОВЕ" на Мария Семкова и Деян Семков 

Продължава до 9.12.2011г.

 

 

1 декември / четвъртък/

Зала 1, 19.00 часа

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ

В грандиозния празничен спектакъл, озаглавен "30 години на сцена", ще бъдат включени любими на няколко поколения песни, като в специалната концертна селекция няма да бъдат пропуснати емблематичните заглавия от репертоара на изпълнителя.

 

Зала 6, 19.00 часа

" КРАЛЯТ И КРАЛИЦАТА НА ФИЛАНДСКОТО ТАНГО"

Този модерен нов танц навлиза в страната още през 20-те години на миналия век. Финландското танго е вариация на аржентинското и продължава да е сред най-обичаните и популярни музикални стилове. Любов, тъга, копнеж за щастие, за бягство към природата са повтарящи се теми в танго песните.

Едно от най-важните събития всяка година е Националният танго фестивал в Сейнайоки, който е поредното доказателство за тангоманията във Финландия. Гвоздеят на фестивала е песенният конкурс и коронясването на Краля и Кралицата на тангото, които за една нощ се превръщат в звезди.

Точно това се случва и с Йоханна Дебрецени и Йоуни Керонен - самите те братовчеди и носители на короната от Сейнайоки, Финландия. Заедно със Самули Йокинен, известен акордеонист, те основават триото Танго Примо.

Танго Примо се изявява на сцената вече няколко години и радва почитателите си с песни от различни стилове в танго фюжън аранжимент.

Орг.: Посолството на Финландия и участието на звездите от Dance Academy.

 

Зала 11 от 19.00часа

КОНЦЕРТ "НЕБЕСНА НОТА"

По повод международния ден на хората с увреждания.

Под патронажа на Министерството на културата. С участието на Б.Т.Р., Джина Иванова, Хайгашод Агасян, Кристина Александрова, танцов състав "Родопчанче" и наградените изпълнители от Международния музикален фестивал "Надмощие на духа".

Водещи: Надя Обретенова и Радостин Любомиров. НДК, зала 11, 01.12.2011 г., 19.00 ч.

Организатори: Фондация Старт, Българска национална телевизия, Община Девин, Национален дворец на културата

Вход свободен!

 

Арт-галерия, 17.00 часа

Откриване изложба „ МЕТАЛ и ЦВЕТОВЕ" на Мария Семкова и Деян Семков

Продължава до 9.12.2011г.

 

Plakat1

 

 

2 декември/ петък/

Арт-галерия, 11.00 - 19.00 часа

Изложба „ МЕТАЛ и ЦВЕТОВЕ" на Мария Семкова и Деян Семков

Продължава до 9.12.2011г.

 

Зала 11, 19.00 часа

КОНЦЕРТ - СПЕКТАКЪЛ ПОСВЕТЕН НА 90 - ГОДИШНИНАТА НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ПЕНЧО
СЛАВЕЙКОВ 1921"

Участват: Младежки фолклорен танцов ансамбъл" Лозенска младост " с ръководител Юлия Стоичкова, Балет „ Силви" с ръководител Силвия Мартинова, Детски фолклорен ансамбъл „ Хоп-троп", Вокална група „ Смехоранчета" с ръководител Галя Коджаманова

 

 

3 декември / събота/

 

Зала 1, 20.00 часа

Концерт на ВАНЕСА МЕЙ

Музикалната кариера на Ванеса Мей започва от съвсем ранна детска възраст. 

През 1991 г. Мей е приета в престижното музикално училище Francis HollandSchool в Лондон, където попада в класа на българския цигулар Васко Василев. Концертът на Ванеса Мей в София е в рамките на мащабното й турне The Violin Magic Period Tour 2009-2011. На сцената виртуозната цигуларка ще бъде съпровождана от личния й бенд, както и от български симфоничен оркестър и хор.

 

Кино „ Люмиер", 10.30 часа

Cheburashka ( Чебурашка)

Япония, 2010, 80 мин., анимация

реж. Макото Накамура

През 1969 г. в СССР излиза анимационен филм по книгата на Едуард Успенски "Крокодилът Гена и неговите приятели". Режисьор на филма, озаглавен "Крокодилът Гена", е майсторът на анимацията Роман Качанов. Нежната весела история и очарователните герои са приети радушно не само в Русия, а и в целия свят. 40 години след излизането на оригиналния руски филм "Крокодилът Гена", японски продуценти създават нова покадрова куклена анимация с Чебурашка. Загадъчното зверче Чебурашка пристига в Русия в сандък с
портокали. Чебурашка заживява в телефонна кабина и се сприятелява с един самотен крокодил на име Гена, който е разлепил из целия град обяви "Търся си приятели"...

Кино „ Люмиер", 12.00 часа

The Secret World of Arrietty ( Тайният свят на Ариети )

Япония, 2010, 94 мин., анимация

реж. Хиромаса Йонебаяши; сц. Хаяо Миядзаки; по романа „Заемателите" от Мери
Нортън

Тайният свят на Ариетие адаптация по англоезичен роман, издаден през 50-те години, по който през 1997 г. е създаден и игрален филм. Героите са семейство дребни човечета, високи около 10 см, които живеят под дъските на пода и "заемат" всякакви домакински предмети от къщата. Един ден мъничката 14-годишна Ариети случайно среща младия Шо - момче, дошло да се възстановява в дома на баба си, и между двамата пламва любов от пръв поглед въпреки разликата в размерите. Легендарният Миядзаки първоначално се съгласява да режисира филма, но в последствие го поверява на Йонебаяши.

 

Кино „ Люмиер", 17.00 часа

ДНИ НА КОРЕЙСКОТО КИНО - БОСИ МЕЧТИ, 2010 г.

режисьор Ким Те-гьон

Треньорът Ким Уон-канг е бивш състезател по футбол ипровалил се бизнесмен. След като биснесът му залязва, тойзаминава за малката държава Източен Тимур да продавамаратонки, за съжаление отново без успех. Съдбата го срещас момчетата от местния футболен отбор, които имат големимечти и непреодолими
финансови трудности. Ким Уон-канг есилно развълнуван от желанието им и решава да им помогнес ценния си опит. Под негово ръководство младият отбор щесе бори да спечели две международни състезания.

С ПОДКРЕПАТА НА: ПОСОЛСТВО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ В БЪЛГАРИЯ

 

Кино „ Люмиер" , 19.00 часа

ДНИ НА КОРЕЙСКОТО КИНО - НАЙ- ВЪРХОВНИЯТ МИГ , 2007 г.

режисьор Им Сун-ли

Олимпийските игри в Атина наближават. Корея се готвиза злато във всички дисциплини. Това важи особено закорейските съзтезателки, които се представят добре почтинавсякъде, с изключение на традиционно игнорирания иподценяван хандбал. Отборът е съставен набързо и никой необръща внимание дали съзтезателките са 30-годишни жени или тинейджъри с пиърсинг. Може ли този разнолик тим дапреодолее личните си различия и трудности и да се обединив името на постигането на целта?

С ПОДКРЕПАТА НА: ПОСОЛСТВО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

Арт-галерия, 11.00 - 19.00 часа

Изложба „ МЕТАЛ и ЦВЕТОВЕ" на Мария Семкова и Деян Семков

Продължава до 9.12.2011г.

 

 

4 декември/ неделя/

Изложба „ МЕТАЛ и ЦВЕТОВЕ" на Мария Семкова и Деян Семков

Продължава до 9.12.2011г.

 

Зала 3, 18.00 часа

Концерт по повод Рождество Христово

Изпълнителите ще бъдат певци и инструменталисти от различни евангелски църкви в София, Пловдив и Варна. Обединеният хор към Обединени евангелски църкви в България заедно с оркестъра ще изпълнят няколко песни. Други песни ще се изпълнят от камерния хор (повече са професионалисти), солисти, дуети,
женско трио и мъжки квартет. Диригентът Пол Риджуей. Концертът е с благотворителна цел - да се помогнат на проекта за новия учебен център за младежи излизащи от сиропиталища из Българиа. Проектът се
води от Джуди Риджуей чрез Фондация "Българско Дете".

Кино „ Люмиер" , 17.00 часа

ДНИ НА КОРЕЙСКОТО КИНО - МАЙСТОР ГОТВАЧЪТ, 2007 г.

режисьор Джън Юн-со

На присъстващите на прес-конференция е представенкухненски нож изпълнен с особен дух. Ножът е принадлежал напоследния майстор готвач на императорската династия Чосън,който отрязва с него ръцете си, за да докаже лоялността си къмсвоя крал и родина. Японски служител от онова време е толкова развълнуван от неговата преданост, че взима ножа със себе сив Япония. Сега неговият син се връща в Корея, за да предадебезценния нож на някой достоен да го притежава, и обявявасъстезание по готвене, за да открие най-добрия готвач за този нож. Така започва решителният двубой между внуците на дваматапомощници на императорския майстор готвач...

С ПОДКРЕПАТА НА: ПОСОЛСТВО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ В БЪЛГАРИЯ

 

 

Кино „ Люмиер", 19.00 часа

ДНИ НА КОРЕЙСКОТО КИНО - СКАНДАЛДЖИИ, 2008 г.

режисьор Канг Хьонг-чол

Нам Хейон-су е популярен радио DJ и аниматор, който е имал и по-висок рейтинг на младини като идол на тийнейджърите. Един ден на вратата му се появява млада дама - Хуанг Джонг-нам, която претендира да е негова дъщеря. Нещо повече, тя му съобщава, че той е и дядо на нейния малък син Ки-Донг. Хейон Су би искал просто да затвори вратата, но когато младата дама го заплашва да говори с медиите, той кани нея и детето й в апартамента си. Усложненията не закъсняват, след като те се появяват заедно в обществото и хората започват даговорят за романтична връзка между тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.