• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Стачката може да доведе до по-драстични съкращения в БДЖ

Стачката може да доведе до по-драстични съкращения в БДЖ

София /КРОСС/ Последиците от стачката в БДЖ могат да станат необратими и да доведат до ликвидацията на компанията, ако тя продължи повече от десетина дни. Тази мрачна картина за бъдещето на българските железници нарисува председателят на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Той предупреди, че ако стачката продължи по-дълго, 20-30% от клиентите, които сега са принудени да пътуват с автобус, изобщо няма да се върнат при железниците. В същото време търпението на банките-кредитори ще се изчерпа. "Това означава, че ще се наложат много по-драстични мерки за реформиране на БДЖ. По отношение на клиентите то означава, че влаковете ще останат празни и тогава ще трябва да си отидат не 2000, а 5000 души. По отношение на кредиторите означава, че те идват, взимат вагоните, локомотивите и... до тук", начерта мрачната картина председателят на Съвета на директорите на холдинга.
По думите му, е възможно да се стигне и до проблем със заплатите. "Винаги сме поставяли служителите на първо място - изплащали сме заплатите и социалните им придобивки навреме, а банките-кредитори сме оставяли на второ място. Сега обаче това може да се промени, защото кредиторите ни притискат. Днес привеждаме заплатите, но следващия път може да нямаме пари за изплащане на трудовите възнаграждения", каза Владимир Владимиров.
Дали този негативен сценарий ще стане действителност, ще стане ясно след около десетина дни. Месечните разходи за трудови възнаграждения в БДЖ възлизат на 13 млн. лева.
"Всички твърдят, че БДЖ е уникално по някакъв начин и аз днес намерих основание за това. Няма дружество, което да е притиснато от кредитори и да изплаща заплати", каза на свой ред изпълнителният директор Йордан Недев. Коментарът му беше по повод на това, че днес от ръководството преведоха заплатите на своите служители.

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.