• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста дилър на марихуана

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста дилър на марихуана

Варна /КРОСС/ Варненският окръжен съд (ВОС) уважи искането на прокуратурата и определи първоначален арест на Василиус Мирошн., задържан в момент на продажба на марихуана в района на студентските общежития във Варна. 35 годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ТЗ БОП във Варна за разпространението на марихуана и притежанието на близо половин килограм от същата дрога, предназначена за продажба. Още първите процесуално следствени действия след задържането на дилъра са установили вида и високото качество на разпространяваната дрога. 

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда, днес ВОС се съобрази именно със събраните в хода на разследването категорични доказателства, в това число гласни, писмени и други. Те обосновават по несъмнен начин предположението, че Василиус е автор на престъплението, за което се разследва. Законът квалифицира притежанието на голямо количество дрога, предназначено за продажба като тежко престъпление, което се наказва с "лишаване от свобода" от 3 до 12 години, както и с глоба от 20 000 до 100 000 лева.
Въпреки самопризнанията на обвиняемия, който е съдействал на органите на реда, ВОС намира, че има опасност ако е на свобода Василиус да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Основания за този извод съдът черпи от разминаването в постоянния адрес по лична карта и адреса, на който е установен от полицията. Като лоши характеристични данни ВОС отчита и предишното осъждане на обвиняемия за кражба, въпреки, че е реабилитиран по право.
След като уважи искането за постоянен арест на Василиус Мирошн., ВОС посочи 29 ноември 2011 година, като първата възможна дата за обжалване на определението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.