• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Светлана Ангелова: Законът за детето се отнася за всички деца и родителите им

Светлана Ангелова: Законът за детето се отнася за всички деца и родителите им

Русе /КРОСС/ Това е съвършено нов Закон за детето. Това, което отличава проекта на Закона за детето от сегашния действащ закон, е, че той се отнася за всички деца и техните родители, а не само за децата в риск. Той касае нас като родители и нашите деца. Това заяви заместник-председателят на Комисията по труда и социална политика в 41-то Народно събрание и народен представител от ГЕРБ - Русе Светлана Ангелова участва в публично обсъждане на проекта на Закон за детето, на което Областна администрация - Русе беше домакин. В него се включиха още представители на териториалните звена на различни държавни институции, училища и неправителствени организации. По думите на Ангелова Законът за закрила на детето вече действа над 10 години и е многократно променян и допълван. За съжаление, въпреки усилията на ред правителства, да стане нов закон, той няма как да отговори напълно на всички зададени въпроси, свързани с правата на детето и неговите потребности, задълженията на родителите, допълни Светлана Ангелова. Тя заяви, че този закон е правен на базата на един анализ, на базата на сега действащия закон. Надяваме се, че така предложените текстове най - пълно ще защитят правата и интересите на децата и техните потребности, коментира Ангелова.

В рамките на дискусията бяха чути редица мнения и предложения по текстовете на проекта за Закон за детето. Те са свързани както с философията на самия проект, така и със синхронизацията му с други нормативни документи от българското законодателство.
Очаква се този законопроект да бъде внесен до края на годината в Министерски съвет и след като бъде гласуван, да бъде включен в програмата на Народното събрание. Това ще даде възможност да бъде обсъждан в парламентарните комисии до средата на 2012 г. По всяка вероятност новият Закон за детето ще влезе в сила от 2013 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.