• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Августина Цветкова ще участва в Съвета „Външни работи" в Брюксел

Августина Цветкова ще участва в Съвета „Външни работи" в Брюксел

София /КРОСС/ Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова заминава днес, 29 ноември, за Брюксел, Кралство Белгия. Тя ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи" във формат министри на външните работи и на отбраната на държавите-членки на Европейския съюз.

По време на заседанието, което ще се проведе утре, 30 ноември, ще бъдат обсъдени военните операции и партньорства на Европейския съюз -„Алтея" в Босна и Херцеговина, Военноморската операция за борба с пиратството в крайбрежните води на Сомалия и Аденския залив, мисията за подготовка на силите за сигурност на Сомалия, операцията в подкрепа на оказването на хуманитарна помощ в отговор на кризата в Либия, изграждането на регионални способности в морските пространства в зоната на Африканския рог, както и сътрудничеството на ЕС с ООН и НАТО.

В рамките на работната вечеря външните министри и министрите на отбраната от ЕС ще разгледат инициативите в областта на Общата политика за сигурност и отбрана - развитието на способностите на ЕС за военно и гражданско планиране, провеждане на операции и мисии в отговор на кризи, развитие и използване на Бойните групи на съюза, както и инициативата на ЕС за обединяване и споделяне на способности (Pooling & Sharing).

Работата на Съвета ще бъде предшествана от заседанието на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана (ЕАО) във формат „министри на отбраната". На него ще бъдат представени програмата на агенцията за следващата година, работният план за периода 2012 -2014 г. и бюджетът за 2012 г. Акцент в дискусиите ще бъдат проектите на ЕАО, свързани с отбранителните способности на държавите-членки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.