• 03 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Земеделците: Не сме доволни от полуизвинението на Найденов

Земеделците: Не сме доволни от полуизвинението на Найденов

 

София /КРОСС/ Земеделските производители в България продължават борбата с поредното правителство за утвърждаване на демократичните ценности. В свое изявление до медиите земеделците настояват за водене на диалог; подписване на обществен договор и носене на отговорност за поети ангажименти.

За наше най-искрено съжаление, преговорите и диалогът не водят до никакви резултати. Инициативният комитет за протести в сектор „Земеделие” и Националната асоциация на зърнопроизводителите, като член на Инициативния комитет, съобщава, че земеделските производители не са удовлетворени от полученото полуизвинение от министър Найденов с обяснението му, че се извинява, щом земеделските производители се чувствали излъгани предизборно. Заявяваме категорично, че сме излъгани предизборно и че принципите и правилата остават мираж. Тези, които се борят за тях са сочени с пръст за назидание. Лъжата става принцип, а погазването на правилата - политика. Тъжно ще е, ако го приемем като непроменяем факт.

Според изявлението и становището на земеделските производители, те ще продължат с протестните си действия и ще тръгнат към столицата, за да изразят своята гражданска позиция, съгласно уведомлението, което бе входирано до Столична община. Маршрутът, който ни се предлага от Столична община за осъществяване на протестната манифестация не ни удовлетворява за организираните ни протестни действия. На управляващите им е ясно какъв маршрут искаме и самият премиер го бе предложил, когато беше кмет на София. „Повече от две години нямаме никаква чуваемост за проблемите и никакви действия и предложения от страна на правителството за изпълняване на поетите ангажименти. Това, което се подхвърля и тиражира в медийното пространство за отпечатване на ваучери за безакцизно гориво и експресната нотификация е на практика неизпълнимо и неудовлетворяващо всички земеделски производители в България. На законодателната и на изпълнителната власт им е пределно ясно как трябва да се направи нотфикацията и как земеделските производители в България да ползват тази практически приложима във всички страни държавна помощ. Предложенията за компромисни решения, направени от Инициативния комитет от браншови организации в сектор „Земеделие” за финансовата рамка за сектора не се приеха и не бяха подложени на обсъждане и безапелационно бяха отхвърлени от правителството отново с размахан пръст и заплаха, че ако се продължи с протестите, секторът няма да получи нищо като държавна помощ”, посочват още стачкуващите фермери. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.