• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Иво Маринов взе приза на БТПП за добра работа на СТИВ-Австрия

Иво Маринов взе приза на БТПП за добра работа на СТИВ-Австрия

София /КРОСС/ Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов получи новоучредената награда на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за добра работа на службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Австрия. Това стана на снощната церемония за присъждане на годишните отличия на палатата за 2011-а за български фирми с най-високи показатели. Наградата за представителството на МИЕТ във Виена - бронзова статуетка „Хермес" и грамота, се дава за приноса й в развитието на търговията, туризма и износа между двете страни, както и за привличането на чуждестранни инвестиции в България. В тази категория бяха номинирани още СТИВ в Турция, Русия и Индия.
В приветствието си към участниците в церемонията зам.-министър Маринов подчерта, че службите по търговско-икономическите въпроси са важен инструмент в сътрудничеството на МИЕТ с бизнеса. Тяхната работа бе оптимизирана така, че да съдейства директно за активизиране дейността на българските фирми зад граница. По проект от оперативна програма „Конкурентоспособност" беше създаден национален експортен портал, който също подпомага компаниите в тяхната задгранична дейност. Само през тази година министерството финансира участието на над 360 фирми в международни изложения в чужбина. Работим по план за съкращаване на административната тежест с 20% до края на 2012 г. и предлагаме мерки как да намалим тези разходи за бизнеса с нови 313 млн. лв. годишно с промяната допълнително на още 20 закона, каза още Маринов.
От името на БТПП той връчи статуетката „Хермес" и грамота на ръководството на фирма „Трейшън клифс голф енд СПА резорт" ЕАД (Божурец, област Добрич) за първото й място в топ 100 на фирми в категория „изменение на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.".
На 18-ата церемония на БТПП бяха раздадени на фирми и медии 18 награди в различни категории. Те се базират на статистически данни за работата над 5000 компании, класирани в топ 100 по различни профили. Сред отличените бяха НЕК, Електроенергиен системен оператор и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.