• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Разследването в НКЖИ свързано със семейството на лидера на ДРОМ

Разследването в НКЖИ свързано със семейството на лидера на ДРОМ

София /КРОСС/ Разследването за злоупотреби в НКЖИ е свързано със семейството на лидера на партия ДРОМ Илия Илиев. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

До последните местни избори Илиев беше общински съветник от партия ГЕРБ.

Цветанов изрично подчерта, че макар и общински съветник от ГЕРБ, Илиев не е бил член на партия ГЕРБ, предаде БНР.

Според запознати източването на „Железопътна инфраструктура” е станало чрез обществени поръчки, печелени от фирми на брата на Илиев - Йордан. Схемата е действала през последните пет години, две от които НКЖИ се ръководеше вече от кадър на ГЕРБ. Изразявала се е в обявяването на поръчки за строителни дейности, които печелели фирми с 20-тина работници. Цветанов отказа да каже има ли задържани, защото операцията продължавала, но има заподозряно високопоставено лице.

По-рано днес темата коментира и заместник главният прокурор Камен Ситнилски, който изрази надежда, че това ще бъде едно успешно доказано престъпление, по което се работи от ноември, на въпрос става ли дума за престъпление на белите якички Ситнилски каза – „Не знам дали е на белите якички, но може да се окаже, че е на мръсните ръце”. 

Агенция КРОСС припомня, че по-рано днес на територията на столицата се проведе специализирана операция под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП), с участието на Национална следствена служба (НСлС) и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност"(ГДБОП). Операцията е във връзка с образувано наказателно производство по отношение на сключени неизгодни договори от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура" с отделни фирми, вследствие на което са настъпили значителни щети в размер на приблизителната сума от 50 млн. лв.

Производството е образувано м. ноември 2011 г., срещу виновно длъжностно лице от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура".
Разследването e във връзка с извършени длъжностни престъпления, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.

 

СВЪРЗАНИ МАТЕРИАЛИ
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.